Gutta med høy moral!

Ved Bjørnebergveien

På en dag da værgudene gjorde alt de kunne for å ødelegge alt som var så fint og flott og amfibiekjøretøy var det best egnet kjøretøy inn til Elveli, – ja, da stilte 18 mann fra Overtoppen mer eller mindre presist kl 18:30 for å gjennomføre en intervalløkt på Heikampveien. Det er gutta med høy treningsmoral, det! 
Før vi kom i gang ble det diskutert fell eller ikke fell, og mitt inntrykk var at flere gikk med fell under skiene. Noen hadde zeroski og noen rubb. Bernt gikk med en prototype! Med ande ord, det var absolutt muligheter for skitesting og sammenligning.

Det gikk behersket opp den bratte startbakken og til bommen, der oppvarmingsdraget startet ganske umiddelbart. Fort merket vi at forholdene bød på utfordringer. Selv om det var nykjørt så hadde de som gikk først ganske bløte spor og trå forhold, mens det gikk en del lettere bakover i feltet. Mye sne hadde ramlet av trærne og lå i hauger. Etter oppvarming en overtok Sølve tidtakingen ettersom klokken til Holm verken har lys eller tall og hodelykten begynte å svikte. Det ble 5 intervaller av 3 minutters varighet og med 2 minutters pauser. Drag 2 ble påbegynt som stakedrag, men stavene bare sank nedi og det ble usedvanlig slitsomt…. På siste draget endte vi nesten ved termometeret på mellomtoppen før Hansemyrene begynner. Derfra ble det gått i samlet flokk til Bjørnebergveien (der Holmenkollmarsjtraseen kommer opp fra Fyllinga) der det ble tatt lagbilde.
Offisielt ble treningen avsluttet der med fri fart tilbake ned til Elveli.

Undertegnede gikk på fell og hadde forsåvidt gode ski, men følte at festet var noe usikkert. Antakelig fordi det var litt bløtt og en kort fell da ikke ga store festet. Slet derfor med teknikken og følte at det ble ganske bundet, ubalansert og stakato. Etter siste draget byttet jeg ski med Bernt som hadde nytt fellemateriale på sine ski, og gikk på de inn til vi snudde. Det ga spikerfeste, og glien merket jeg ikke stor forskjell på. Så det skjer ting i utviklingen av felleski!

De som krediteres fremmøte er (meld fra om noen er uteglemt, det er ikke lett å se hvem som bærer de ulike hodelyktene):
Thomas, Sverre P, Eivind, Espen, Bjørn, Bernt, Ole A-R, Andreas M, Harald, Per, Birger, Erik B, Sølve, Fridtjof, Kjetil, Jacob, Hans og Peder.

 

Det ble logget 12.5 km,  410 høydemeter og 1:07 time.

Leave a Reply