KM Skate

-eller var det skicross?

Mer adrenalin, nerver og meninger om det meste enn det var på Frognerseteren i går har det ikke vært på noe Overtoppen arrangement på lang tid! Fra å være 5 forhåndspåmeldte tøt det inn gulinger som likevel ville være med. En stund var vi en stund oppe i 14 påmeldte, men endte til slutt på 12 startende.

Fornøyde karer etter målgang i KM skate

En tanke med å ha forhåndspåmelding er at det er lettere for arrangøren å forberede seg, f.eks. med antall startnummer som skal medbringes, løperdrikke, bakervarer fra vår sponsor etc. Men det var nok av alt, og gutta var som unger!

Det var omtrent like mange synspunkt på planlagt løypetrase som det var fremmøtte, men heldigvis hadde Braathen vært ute i god tid og synfart og kunne melde om glimrende forhold i hele løypa, med unntak av et mikroskopisk parti fra Vedskjulet og ned på lysløypa der det var litt skrint med sne. Riktignok var det temmelig skarpt og raskt, men med innstendig oppfordring til ungene om å ikke kjøre over evne og å vise hensyn til andre og hverandre, så stod arrangøren på sitt: Løpstraseen ble som opprinnelig planlagt.

Løyeptrase Overtoppen KM skate 2019

Helge stilte som medhjelper og med seg fikk han Ebbesen og Syrdalen. De dro ned til Kollen for å være løypevakter og tidtakerapparat, mens deltakerne gikk en samlet oppvarmingsrunde og inspiserte den øvre delen av renntraseen. Det gikk forholdsvis friskt ned fra Frognerseteren mot Bomveien i Kollentraseen, så det var greit med litt øvelseskjøring. Opp igjen mot Frognerseteren er bakkene tøffe nok for de fleste, så det ble oppfordret til kanskje å heller safe litt ned for å beholde helsa, og heller hente sekunder i motbakkene. Whatever – fra Frognerseteren ble traseen gått motsatt vei og opp til start som ble etablert ovenfor Øvresetertjern. Traseen ned mot Kolllen fra Frognerseteren i dagens 50 km ble ansett som obligatorisk kunnskap og ble ikke ytterligere inspisert i fellesskap.

Klokker ble synkronisert og starten gikk. Holter og Enger’n jr. var raskt i tet mens vi andre fortsatt fomlet, men det tok ikke lange tiden før vi var på bakskiene. Holter satset på staking, og kanskje var det manglende balansekunst blant de andre løperne som gjorde at det viste seg å være et bra taktisk valg; forbi trikkestallen mener jeg Holter lå i tet. Men Engern’n jr. er frekk som f.. og kom seg inn foran Holter ned bakkene mot Vedskjulet. Her gikk det friskt, og de to i front fikk en luke i 90-gradern før Holm foran Braathen fulgte noen meter bak. Gaffel, med sine +100 kg var nok forventet å ligge noe lenger frem i denne delen av løypen, men høyt tyngdepunkt er kanskje ingen fordel på smale ski, løse hæler, rufsete underlag og krappe svinger – når man er vokst opp med stålkanter og kontagrip. Petlund var vel noe optimist i 90-gradern og dundret ut av løypa, men utstyr og kropp holdt og han slapp med skrekken.

Gutta i tet hadde fantastisk gli i motbakkene, og opp fra Bomveien økte luken ytterligere. Men Holter hang fortsatt på Andreas som en klegg opp Pølsabakken! Var det lurt?

Ned Styggedalen mot Midtstuen føltes det som selvkjørende utstyr hadde slått inn: Skiene kontrollerte meg og ikke omvendt – en følelse av selvkjøring slo inn! Det var bare å la det stå til og stole på utstyret. Det gikk heldigvis bra, og inn mot Midtstuen så det ut til at luken opp til Thomas ihvertfall ikke hadde økt. Full gass opp bakken, over kulen og ned i hockey! Rundt Gratishaugen ble det kontakt, og opp Hellnerbakken ble det støtet – men hammeren hadde truffet Thomas og svaret uteble.

Den ene etter den andre ble heiet i mål, og gutta var super happy og syntes at dette hadde vært friskt, men gøy. Viktigst på denne dag var at det ikke ble personskader og varige men på noen. Vær og forhold rår vi ikke over, men vi må tilpasse oss som best vi kan, noe gutta klarte i dag.

Takk til vår sponsor Baker Hansen som atter en gang supplerte kara med deilige bakervarer som ble fortært med stor apetitt i målområdet.

Følgende karer får godkjent fremmøte for deltakelse, støtteapparat og heiagjeng: Sørlie, Holter, Petlund, Braathen, Clem, Benny, Solberg, Syrdalen, Andreas E, Ebbesen, Prietz jr., Scheel, Arno, Iversen, Gefle og Holm.

Leave a Reply