Lørdageventyr i Asbjørnsens rike

En haug med overtoppere stilte på Skansebakken til et herlig parkeringskaos på det uortodokse tidspunkt 09:30 denne første lørdag i januar. Forholdene er perfekte; blåswix, nysne og sol!
Det er annonsert “rolig” langtur, veivalget er forhåndsdefinert og vi skal gå den tradisjonsrike Dammyrdalen til Løvlia, med retur over Oppkuven. Med andre ord i Peter Christen Asbjørnsens eventyrskog: Krokskogen.
Jeg talte 20 – tror jeg. Det var gule klær over alt, og gjengen er vanskelig å temme så det var ulike puljer, etternølere og hangarounds i et godt sammensurium. Men alle virket strålende fornøyde. Fossum Raske Damer hadde også meldt seg på oppmøtet, men de valgte en annen rute innover.
Fart er et relativt begrep, og det ble ikke akkurat rolig langturtempo for alle. Helst var det vel kun Eivind dette gjaldt for. Mannen går lett i bakkene! Det ble teknisk pause og samling på Storebekkhytta og på Dammyra (fotografering), men på Løvlia sprakk det sosiale aspektet ved turen. Noen valgte å prioritere toddy og bolle , mens noen fortsatte mer eller mindre rett videre etter å ha hevet innpå noen slurker fra drikkebeltet. Uansett valget man tok, så tror jeg alle hadde følge hele veien, og det er hyggelig (og viktig!). Føret var optimalt, bedre forhold skal det letes lenge etter! Undertegnede slapp A-puljen bestående av Sørlie, Solberg, Hjermann, Anker-Rasch og Petlund opp mot Oppkuven, men de ventet høflig ved Langtjern før bakkene ned igjen for alvor begynte. Det ble på med tørr trøye, men hanskene ble dessverre ikke byttet ut, så hender og fingre ble riiiimelig kalde før vi var tilbake ved bilen. Ned Gopletjernsbakkene ble det kjørt friskt, folk bannet og svertet – glemte vi “code of conduct”? Eller er det bare de andre som ikke er nok oppmerksomme?

Et spørsmål som kan stilles i disse spørreundersøkelsestider er om Skansebakken lørdag 9:30 er ideellt? Det var rimelig parkeringskaos, noe flere led under og derfor kom litt sent. Kanskje å gå tilbake til kl 9:00, eller å møtes i sandtaket eller f.eks. på Årnes er vel så bra alternativer?

Jeg tror følgende kan innrømmes fremmøte:
Sørlie, Solberg, Hjermann, Anker-Rasch, Petlund, Holm, Bernt, Anders, Frithjof, Mellbye, Sølve, Helge, Stig, Syrdalen, Mobakken, Jacob, Jon Kristian, Løseth, Braathen og Scheel.

Det ble logget ca 35 km/750 høydemeter og ca 2:45 på de fleste. Noen (Petlund og Hjermann) møtte kl 09:00 og “varmet opp” noen kilometer ekstra før de møtte horven.

Bilder: Jeg fikk ikke tatt noen, men fyll gjerne på!

Leave a Reply