Nydelig lørdagstur i nærområdet fra Sporten

Følgende OT’er krediteres oppmøte i dag, lørdag 22. september: Braathen, Holm, Jebsen, Hjemdal, Landmark, Ole, Ola, Børstad, Knut og  Clem.
I tillegg var det en haug med gjester med på dagens tur – veldig hyggelig!

Opprinnelig plan var god nok, den, med Kobberhaugtoppen som mål. Men det kom opp forslag om å legge turen om den nye DnT hytta på Fuglemyra, og da ble det flertall for det. Fantastiske forhold i marka med nydelig sol, fin temperatur, klar luft og vindstille.
Vi startet ned lysløypa, krysset bomveien og karret oss over til Skådalsløypa. De fleste klarte å plumpe skikkelig i bekken vi måtte over, mens noen tålte ikke å bli våte på føttene og ble hengende etter. Deretter bar det opp gjennom lia på en gammel opparbeidet sti i flott terreng. Mon tro hvilken funksjon den opprinnelig hadde? Snart dukket den nye DnT-hytten frem bak skogen. Den er blitt råflott! Med en glassfasade mot syd og formidabel utsikt. Mange fine uteplasser er også etablert, og hytta blir nok et attraktivt turmål med kamp om plassene. Dessverre ingen bilder tatt. Da vi først var i vei den retningen, så gikk turen videre over Vettakollen til utsiktspunktet der gjengen ihvertfall ble avfotografert i kulissene av Oslofjorden. Videre ned gjennom lia, litt øst for hovedstien og over mot Båntjernfossen. Igjen et flott skue, mot Maridalen denne gang. Ned til Ankerveien og en av stiene nordover, på flott underlag, før vi kom inn på Seniorløypa, krysset Måneskinnsløypa, og over til veien fra Sognsvann vest til Lortkulp. Nå var det ikke så mye mer høyde å hente, så fra krysset fulgte vi en fin sti oppover lia til lysløypa, som vi krysset ovenfor Lortkulp. Derfra fulgte vi den gamle 50´n (3×16,7) rundt Lortkulp, og forlot så denne opp den gamle ferdselveien, som nå er utbedret og blåmerket, opp til Skjennungslia og på nytt inn på 50´n der den nærmer seg toppen av de harde bakkene opp fra Ullevålseter. Knut fikk ros av Ole for disiplinert løping og for at troppen var godt samlet! Deretter bar det oppover brattlia fra Hansehytta, faste tau var lagt ut!, mot Skjennungsåsen. Der besøkte vi først Utsikten før turen gikk til det forsvunnede branntårn… En perle av et flott utsiktspunkt etter at det har blitt kappet og ryddet.
Retur over Skjennungsstua og Frønsvollstraversen forbi Christiania SKiklub’s hytte. Dessverre ryktes det at Børstad skled og slo skulderen, og er heldigvis ble tatt hånd om. Foran i feltet merket vi ikke dette (shame!), men vi ønsker Svein Narve god bedring!

Takk for en flott tur!

Det ble logget 14,7 km, 506 høydemeter og ‘aktiv’ løpstid 1:45.

Leave a Reply