Rapport fra Sognsvann Rundt Medsols 1. august

Forråtnelsen som ble vist på Åkvåg Open med premie for årets kollaps kunne ikke fortsette. Med Engern’s oppfordring til å blåse sot av pluggene ved å stille i Sognsvann Rundt Medsols denne onsdagen så var vi i gang igjen. 4 Overtoppere stilte til start under flotte forhold i dette SRM #517; Enger’n, Enger’n jr, Benestad og Holm.
Knut og undertegnede gjennomførte en felles oppvarmingsrunde rundt vannet, – skjønt Knut hadde allerede varmet opp med å sykle 12 km fra Fornebo.
I følge de erfarne så er én runde i SRM “den verste økten” og den ultimate syretest. Inspirerende for en rookie! Da Benestad dukket opp før start øynet undertegnede en mulighet for en skikkelig duell – brødrene brothers er det som kjent lite å gjøre med. De la avgårde i pulje 1 (de som satser på under 12 minutter) og mer så vi ikke til dem underveis, Et halvt minutt senere la Benestad/Holm avgårde i pulje 2. Benestad var kjapt ute og la seg blant teten. Undertegnede tenkte at her er det bare å bite seg fast og tråkket omtrent på hælene til Benestad de første 750 meterne. Uvisst hvorfor og hvordan, men plutselig var Benestad forbiløpt i et noe lettkupert terreng omtrent midt på vestsiden av vannet. Da var det bare å holde takten og håpe at Benestad holdt seg bak… hvilket han også gjorde den neste halve runden. Etter som bena ble tyngre og takten mer stakato hos undertegnede da 3-400 meter gjenstod, så startet Benestad langspurten og kom sigende forbi. Viljen til å spurte de siste 50 metrene var der, men ikke evnen.. så Benestad passerte mållinjen 3 sekunder før!
Ser man på resultatlisten så markerte Overtoppen seg bra.  Andreas kom inn på 10:50 og ble nr. 2 over-all, Knut kom inn på 11:20 og ble nr. 4, Stig ble nr. 12 på 12:45 og Espen nr. 13 på 12:48. Av totalt 93 løpere som løp én runde.

Vi merker oss at både Andreas og Knut satte nye aldersrekorder i sine respektive årsklasser, Stig perset og Espen debuterte… Ikke verst, dette!

Leave a Reply