Reisebrev – La Diagonela 2019

Overtoppens tur til St. Moritz/ Zuoz

Oppgjøret for OTs utenlandstur er gjennomført uten kjente feil eller mangler. Reisekassa er i hvert fall tømt (men ikke kontoen til OT – bare for å ha nevnt det).

OT stilte i utgangspunktet med 14 mann, før frafallene haglet inn. Prietz meldte om trekkhetsbrudd i foten etter overtrening. Benestad fikk malaria etter en lengre tur på safari. Klouman meldte seg på (litt sent), men trakk seg deretter da Equinor fikk andre planer for ham den helgen. Arrangementskomiteen hadde imidlertid forutsett dette, så det hadde bydd på visse utfordringer om Klouman likevel hadde stilt til start. 

Reisefølget gikk på første smell i Milano. To flotte kassebiler med sommerdekk måtte byttes med et restlager av fire blikkbokser oppsatt med vinterhjul. Til tross for snødrev og glatte veier opp mot St Moritz kom alle frem – så vidt. Huse/Kumle hadde store problem med nedslitte dekk, som knapt fikk grep i hårnålsvingene som var meislet inn i fjellveggen. 

Vel fremme ble gutta innlosjert noenlunde i tråd med oppsatt romplan. 

Fredag var det strålende vær – og kaldt. Etter felles frokost ble det gjennomført forberedelser og besiktigelser i ulike deler av renntraseen. Sprinterne – de som bare skulle gå 30 km holdt seg sammen. Traverne – de som skulle gå hele 65 km – trakk seg mot St Moritz i motorisert ekvipasje for å se på den kuperte del av løypa. Det ble felles lunch senere på dagen, og deretter avhenting av startnummer i Zuoz.

Ettermiddagen gikk med til sedvanlige rennforberedelser.

Middag ble fortært på et nærliggende hotell med et interessant og relevant spekter av pasta-retter. Holter meldte imidlertid frafall som følge av en urolig mage. Dette lovet dårlig.

La Diagonela starter og går i mål i Zuoz; starttid 09:00. Kortversjonen startet ved et nærliggende tettsted med målgang i Zuoz; starttid 11:30. Langløperne dro av gårde, etter tidlig frokost. Holter var «friskmeldt», men han hadde gitt fra seg mange viktige næringsstoffer gjennom natta. Det var rundt regnet 20 blå ved start! Sprinterne tok toget til Pontresina på et mer humant tidspunkt, og varmet opp i solskinnet. 

Sprintversjonen av La Diagonela heter La Pachifica. Sistnevnte har en langt hyggeligere løypeprofil, og er i tillegg vesentlig kortere. Dette alternativet ble valgt av Huse, Clem, Ebbesen, Jebsen, Brekke og Sverdrup.

Langløpet sponset av Visma Ski Classics ble gått av herrene Holm, JK Prietz, K Engebretsen, Løseth, Kumle og Holter.

Rennet gikk etter hvert i strålende sol. Det var ingen åpenbare smøreproblemer annet en litt treg snø. Gutta kom noenlunde samlet i mål, og det ble pasta og øl i målområdet.

Utpå kvelden ble det samling i baren med øl og tilbehør. Deretter gitt turen til hotellets utsøkte restaurant som bød på god mat og drikke. Dagens renn ble gjennomgått i behørig detalj, og logistikken for morgendagen satt.

Bilene ble et svakhetspunkt gjennom hele reisen. Klokken syv om morgenen var det ikke mulig å få start på to av fire kjøretøy. Det viste seg at diesel fra Milano ikke tåler mye kulde. Bilene ble trillet inn i hotellets garasje der økonom Holter – etter å ha tenkt seg om – omgjorte en støvsuger til en motorvarmer. Bilene startet behørig etter noen minutters oppvarming. Gutta var på vei hjem!

Dessverre kjørte herrene Kumle/Huse feil. Etter litt rådslagning ble det besluttet å stå ved valgt rute. Omveien ble anslått til 5 mil, men viste seg å bli 15. Kumle hadde imidlertid overtatt kjøringen. Om bilen ble daukjørt av Huse på vei til St. Moritz, så leverte Kumle – etter hard kjøring – en topptrimmet SUV uten nevneverdig mønster i dekkene. 

Turen hjem gikk forøvrig fint. Både sprintere og langløpere takkes for et hyggelig samvær.   

Resultatene fra La Diagonela (65 km) ble:

NavnKlassePlassTid
KnutHerren U6053:46:09
Thomas‘’94:00:56
Holm‘’264:25:03
Per‘’504:50:05
Jon-Kristian‘’705:09:06
ØysteinHerren U7084:57:12

Resultatene fra La Pacifica (30 km) ble:

NavnKlassePlassTid
HaraldHerren U6071:37:28
Per-Arnfinn‘’81:38:32
Ola‘’141:45:12
Sverre‘’171:49:03
Helge‘’191:50:30
Fridtjof‘’211:51:42

Sprinterne venter på toget
Fornøyd treningsleder etter målgang
Glade gutter
Siste natt med gjengen

Leave a Reply