Skeisamlingen 2017

Den tradisjonsrike samlingen på Skei gikk av stabelen 1.-3. desember med 30 mann påmeldt, ny rekord! Med noen obligatoriske forfall (sykdom, reiseaktivitet og julebord) stilte 25 mann på startstreken.

Som vanlig ble det innkvartering hos Sverdrup og Skeie, og som vanlig med en rekke ønsker om hyttevalg, enkeltseng for å unngå «p…-i- ræv», osv. Den slags tas det beskjedent hensyn til. I år ble det derimot satset ekstra på nærsamling, og Waalern lånte raust og velvillig bort hytta til 8 mann. Det viste seg å være et lurt trekk. Gutta kom opp til defekt termostat og frosne rør, men da en rørlegger i området lot seg spore opp, ordnet det seg heldigvis. Klubben kan gjerne gjøre en tilsvarende pre-sjekk av hytta før julefeiringen neste år også..:)

Skei bød på best tenkelige forhold. Noen minusgrader, lite vind, og søndag også med strålende sol, bedre kan det knapt bli så tidlig i skisesongen.

En hel del av deltagerne smøg seg ut i skumringen fredag for å kjenne litt på løyper, form, og konkurransenerver. Men fredag var dog uoffisiell trening som ikke gav uttelling i statistikken, så noen valgte å spare krefter. Lørdag derimot, stilte alle mann på Austlid. Treningsleder Holter orienterte, som vanlig, om at dagens økt skulle være rolig klassisk, og til Fagerhøi. Felles teknikktrening var det ikke noen grunn til å bruke tid på. Starten gikk, og det var det siste vi så til ham og resten av A-laget. Dog, i de første hundre metrene av økta var det faktisk et skikkelig gult- og kult – skue, med et langt Overtoppen tog i løypa. Benny slet med gliden- han bedyret at det var armene og ikke felleskiene som var problemet – men de fleste så ut til å ha brukbare ski. Innover fjellet var det full sprekk i feltet, noen gikk alene, noen i små grupper. Også dette helt i tråd med tradisjonen. Men vi er fortsatt i stand til å ta ny læring, og utover i økta skjønte alle at det måtte tas en Klæbo. Vi sluttet å prate og jobbet med hue. I år gikk en del av gutta innover mot Lauvåsen, som er en ny variant. Dette gav en dagsetappe opp mot 50 km, ikke helt ustraffet. Utpå kvelden pep det i alskens klokker som varslet om 48-64 timers restitusjon. Det ble reist spørsmål om det gav gyldig fritak for skøyteøkten på søndag, uten merkbar reaksjon hos treningsleder.

 

Julebordet på Skeistua ble igjen preget av god mat i rikelige mengder, meget bra! En sikker tradisjon er etablert. Referenten noterte imidlertid at julebordet tenderer mot å bli et compact-game. Skeies hytte hadde bestilt taxi tilbake til kl 22, og det gav drøye to timers mulighet til å drikke, juge og spise seg gjennom all julematen. Ikke engang Kaarby foreslo en sving innom baren i det nedslitte høyfjellshotellet, hva har skjedd? Var det frykten for metoo og nedrakking på tafsere som slo gjennom? Referenten noterte ellers at Engern holdt en lang tale der intensjonen var at den skulle være mer strukturert enn talen han holdt på Gfors. Men da fire agendapunkt utviklet seg til åtte, forsvant strukturert likevel. Dog like underholdende! Merk at mild korreks ble utdelt til et par av gutta for brudd på code of conduct. Det er lov å gå i venstre spor, men når det kommer turgåere med pulk i møte er det ufint å hoppe ut i siste sekund- og overlate kollisjonsrisikoen til mannen bak.

Det ble rapportert om meget god stemning og høy moral på alle hyttene. Sverdrups hytte nådde nye nivåer da fredagsmiddagen ble innledet med en enkel bordbønn, muligens i regi av presten. Dette inspirerte alle – en kort stund. Resten av middagen ble preget av mye og ekte sjitprat, uegnet for referatet, men egnet til å skape stor tro på fremtidig foredling av Overtoppen-gener.

 

Søndagens skøyteøkt gikk også til Fagerhøi. Det vil si, for de fleste. Noen valgte å holde seg i lavere terreng på klassiske ski, noen gikk en kortere skøyteøkt. Det ble kun registrert ett stavbrekk, ingen skader, men mange stive bein.

Alt i alt en meget vellykket helg på Skei!

Harald

 

Leave a Reply