Close

Hjermann Invitational

Igjen må vi få takke Bjørn som inviterer til sitt fabelaktige sted på Tjøme. En gourmet- og SPAsamling med et treningsproblem!

Velkommen til samling!

En bra gjeng bestående av Petter, Ola, OP, Jørgen, Hans-Erik, Sverre, Helge og Espen, foruten verten sjøl fant veien til Tjøme og Mågerø. I tillegg Birger som hadde opphold under eget tak like i nærheten, og var med oss stykkevis og delt.

Løpegjengen lørdag morgen

De tidlig ankomne fredag fikk seg henholdsvis en løpetur (titankameratene OP og Jørgen), sykkeltur (Petter og Hans-Erik) og rulleskitur (Bjørn og Espen – som da syra meldte seg besørget stavbrekk på Jernmann). Mens sistnevnte par var ute tok de andre ansvaret for å tilberede en herrrrlig pastarett. Kvelden ble tilbragt under åpen himmel på takterrassen til de sene timer, med gode vandrehistorier (som blir bedre år for år), og det var vel ikke langt fra at både naboer og den ene og den andre etaten rykket ut ettersom området ble teppelagt av både røyk og gamle slagere.

Lørdag var gutta disiplinerte og stilte alle mann alle 9:30 for den obligatoriske løpeturen. Waaler’n stakk og fikk tidlig luke, men ble hentet inn. Tjøme byr på mer enn salt sjø og svaberg, og det er et utall stier på kryss og tvers. Mange i nydelig furuskog. Myke flytstier og idylliske skogsveier mellom gamle småbruk og jorder. Etter hvert hoppet den ene og den andre gruppen av, men de fleste kom seg forbi Herkelås og til topps på Holtekjæråsen – Tjømes to høyeste.

Neste programpost var besøk til vår Baker Hansen/Morten Hals på Brøtsø, dit han har meldt flytting til Nordre Holme Gård. Optimistisk nok var det avtalt joggetur med omvisning på øya, men gutta kjente både kvelden i forveien og morgenøkten så det var begrenset stemning for på nytt å ikle seg løpeskoene. Men spasérskoene ble istedet snørt.

For et sted! Aldeles praktfullt! Morten tok oss imot på bryggen, ikledd løpesko. Han var nok således litt forundret over guttas antrekk og reduserte motivasjon for (nok) en joggetur. I stedet ble det omvisning på en fenomenal eiendom, med egen skog og beitemark. Morten fortalte villig vekk eiendommens fascinerende historie der vi spaserte omkring. Sverre fikk etterfylt med kantareller til kveldens middag.

Waaler’n lot seg imponere av maskinparken og var nok litt misunnelig: Egen traktor og vedproduksjonsanlegg. Morten har allerede startet bi-geskjeft og slår seg opp med vedsalg på øya.

Deretter inviterte Morten til det aller helligste – konjakkrommet! Der ble årgangsvarer konsumert i fintfølende ganer! Takk Morten – det smaker med en liten en før kl 14! Etterfulgt av pølser og øl på terrassen – spesialbrygget sådan til gården av selveste Tufte. Og Baker Hansens skoleboller til dessert. Det smakte herlig :-).

Tilbake på hytta hadde entrecot’en godtgjort seg i 10 timer på 55 grader, og Hans Erik stod for finish og flambering. Ola kokkelerte en herlig salat, poteter og saus. Morten kom over i egen båt og deltok på middagen, og forsvant senere tilbake i søkkmørke natten og fant heldigvis en trygg rute tilbake til Nordre Holme.

Gutta var litt slakkere lørdag kveld, så det ble stort sett fyrt for kråka på takterrassen. De fleste var vel i seng før midnatt.

Søndag var det klart for den tradisjonelle rulleskituren til Verdens Ende, men bare 5 av gutta følte seg klare for det. OP deltok på sykkel_; coachet og fotograferte. Dessverre gikk Waalern’s sko i oppløsning på vei til start og det var en deprimert mann som måtte kaste inn håndkledet. Så deprimert at han umiddelbart reiste hjem. Men; det var nok bedre at skoen røyk før start enn ned bakkene mot Vrengen. Det kunne blitt ubehagelig! Det ryktes at skoen nå er limt sammen og er klar for fem nye år! Den ønskes velkommen til neste år 🙂

De som nådde Verdens Ende

Tofte nærmest sesongdebuterte på rulleski, og har visstnok vært rimelig støl i rygg og armer de siste dagene. Men stod med respekt distansen.

Takk for oss Bjørn, og for at du inviterer til denne årvisse samlingen!

Et bildegalleri fra årets Hjermann samling finner du her (krever innlogging):

Leave a Reply

Overtoppen