Close

Birkerittet 2008

Overtoppen på sykkelkartet!

Overtoppen stilte med 11 deltagere i årets Birkeritt !!!!
Til tross for at flere medlemmer var påmeldt og noen som ville være naturlig å vært på startstreken, har tatt et “hvileår” ,så gjorde Overtoppens medlemmer seg sterkt bemerket i verdens største “terreng” -ritt ! Spesielt gledelig med  flere 1. gangsdeltagere blandt medlemmene med Andreas- Ree- Thorrud -OP.
10 medlemmer  innenfor merket og 3 blandt de 40 beste i klassen!!!!

Vi fikk også et forventet oppgjør med historisk sus mellom Tofte& Engebretsen.

Det ble også et snev av “brødre” oppgjør i familiene Engebretsen & Prietz.
Som reiseleder for Overtoppen gjengen føler jeg behov for å dele med dere en kort reiseskildring.
NsB ble benyttet som transportleverandør og dette fungerte meget bra, bortsett fra ca 1 t venting i Rena på sykkel- trailer som kom landeveien og ble stuck i kø fra Oslo- Rena. Andreas reiste “billettløst” og kom t/r med tog kun på sitt ærlige ansikt og blå øyer. God stemning på toget ble etterhvert noe mer tilspisset da Knut E. testet sykkel på Rena og etter en “burn out” utenfor Rutebilstasjonen, punkterte og det ble hektiske sene nattetimer i depot.

Holter begynte også å skru febrilsk på sykkel og travet gatelangs i Rena etter vitale sykkeldeler. I kjent stil satt en del av deltagere i gang med “Tufte” psykologi og fokus mot ulike kroppsdeler og sykdommer som skulle hjelpe til å skru forventningene ned. Anders hadde en detaljert skildring av hvordan hans symptoner på “Brokk” gjorde seg gjeldene med deler av tamene som trykket på rundt nedre del av mageregionen og muligens var på vei ut av kjente kroppsåpninger. Han ble veieledet av andre deltagere som har noe erfaring innen samme området.

Gjengen ble etterhvert preget av akutt hunger og en del av oss måtte innta den dyreste og mest grisete burger på Rena som sikkert Phelps ville være misunnelig på mht kalorinivå. Vi ble etterhvert transportert av Taxi- Gunnar, med dyrbar last på henger, opp til Skramstadseter hvor vi inntok et festmåltid, ikke overraskende med Pasta på menyen. Vi ble etterhvert introdusert til hytteutleier som definitivt tilhører “useedet” gruppe og med BMI godt over helsemessig forsvarlig grense. Hytte med 8 mann 40 m2 enkel standard med utedo u/vann og igjenspikrede vinduer gjorde sitt at oppholdet ble meget intimt. Ingen surmuling fra gutta og det ble hektiske forberedelser til neste dags store begivenhet. Sølve var mest bekymret over rovdyr da vi måtte sove med utedøren åpen for nødvendig ventilering. Han hadde hørt at det var sett ulv i Rena området like før! Gutta var lette å more og med humor på det kjente “anal” nivå så ble det mye latter ut i de små timer. Tidlig morgen/natt ble vi vekket av Pulje 1 gjengens morgenrituale med innsmøring i vaselin av hverandres vitale kroppsdeler og Anders måtte dytte på plass Brokken. Havregrøt ble inntatt før solen sto opp og en fin rulle tur ned til Rena var en glimrende wake-up call med flott morgenstemning.  I mål var alle tilfreds med egen innsats med flotte forhold tiltross for reiseleder satt rekord i tidkrevende punktering og Ree hadde påført seg en liten “prolaps” med nakke/arm slitasje med sin hybrid uten demper. Jon Kr. hadde en trynings og det ble noe diskusjon om dette var utslagsgivende for oppgjøret v/v Anders. Andreas hadde et tøft oppgjør med vinner i klasse M60 ! over fjellet som hadde gitt han verdifulle rutinerte kjøre-taktiske innspill over fjellet. Deltagernes ritt-skildringer ble videre gjennomgått over en pils&burger på Knickers før tidlig avgang NsB med tog retur Oslo.  Til sist en henstilling. Vi må kunne forvente noe mer “Uniformert” Overtoppen profilering med at gutta stiller med årets nyinnkjøpte bekledning !Takk for en flott
 tur!

Plass

Navn

Klubb

Startnr.

Tid

Pulje

Klasse: M40, (Menn 40 – 44 år)

Makstid: 03:45:07

275

Prietz, Jon-Kristian

Overtoppen

1271

03:18:12

5

Klasse: M45, (Menn 45 – 49 år)

Makstid: 03:48:02

29

Engebretsen, Knut Beck

Overtoppen/Heming/Aker Kværner

373

03:08:02

1

38

Engebretsen, Andreas

Overtoppen/Milslukern

479

03:08:15

1

102

Prietz, Anders

Overtoppen/Statkraft

1476

03:15:31

6

219

Skeie, Sølve

Overtoppen/NCC

1689

03:22:31

7

224

Holter, Thomas Christian

Fossum IF/Overtoppen

2815

03:22:48

13

536

Knoph, Ole Petter

Overtoppen

3024

03:36:21

14

Klasse: M50, (Menn 50 – 54 år)

Makstid: 03:48:12

342

Løseth, Øystein

Overtoppen

7697

03:40:17

33

 

Overtoppen