Close

HOF TOPPERS 2010

Overtoppen stilte med 4 deltagere i ekstrem sport arrangementet Hoftoppers lørdag 14. august. Losji & innkvartering hos Lars & Trude  med særdeles god forpleining både før og etter start i idylliske omgivelser på Thorruds gods i Hof.

 

Rittet samler ca 100 deltagere fordelt på 5 og 10 topper som skal bestiges i nærområdene i Hof. Høyeste toppen er ca 600 m og totalt skal 3.500 høydemeter forseres!!!! Flott arrangement som samler mange lokale helter og noen “comeback” helter fra hovedstaden.

 

Vinnertiden i år var på 6 t 2 min.og ny løyperekord til Jonas Nielsen (25) tidligere toppløper med bla en 8 pl. fra NM senior-50km (2006) 2,38 Birken. Fra Overtoppen stilte Ree & B.Lund og OP og verten Lars Thorrud stilte  alle til start på 10 toppern.

 

Arrangementet er et kombinert sykkel/terreng ritt og løp opp til de 10 toppene hvor det skulle stemples. Totalt ca 10 mil hvorav ca 75 km på sykkel og 25 km med løp/skigang. Meget kupert både på sykkel og bratte topper hvor mørne kropper har like store utfordringer nedover som oppover. Vekslinger på sykkel / løp var en utfordring da kramper ofte meldte seg i disse overgangene. Ree & Lund hadde begge Grenserittet litt i bena og Lund var nedpå med en velt allerede i første bakken. Resultatet var skrubbsår og en litt tøff opphenting med litt tidlig melkesyre opp til topp 2!!!

 

Det ble en lang dag i naturskjønne Hof omegn i flott sommervær. B. Lund var ute i 9 t 53 min!!!!! Lars Thorrud fullførte på 9t 15 min. Ree sluttid var 8 t 11 min. OP fikk god los og teamkjøring med en lokal helt og kjentmann og fullførte på 7t 23. min. Det var en ny erfaring å holde kroppen gående i så lang tid og noe av utfordringen var å få i seg nok mat&drikke samt det å finne “marsjfarten” . Alle var dyktig slitne og mørne kropper fikk god forpleining hjemme hos Trude/Lars med grilling og ølservering. Stor takk til Trude & Lars for et kjempeopplegg med både losji&bespisning. 

 

En kort rapport fra unge Ree i går, da han skulle kjøpe is til unga, men klarte ikke å sette seg inn i bilen. Tok sykkelen og ramla sidelengs utenfor Statoil og måtte ha hjelp til å  gå av sykkelen av forbipasserende. Deretter måtte de hjelpe han opp på beina. Visstnok uten sympati i fra kona.

 

Her bør vi neste år få til et større antall Overtoppen medlemmer med en helg hvor man samler både barn/ og idrettsenker til en felles samling med høy sosial profil. Se link http://www.hof.kommune.no/hoftoppers/

 

 

OP 

Overtoppen