Close

Holmenkollmarsjen 2019 – (sett fra sofakroken)

Holmenkollmarsjen 2019 er historie. En suksesshistorie resultatmessig for Overtoppen. Æres de som æres bør! I våre øyne var de alle vinnere, de som stilte til start i årets marsj! Alle fulgte vi jevnlig med på YR.NO i dagene før, og ettersom helgen nærmet seg, men prognosen var urokkelig: Først sne i bøtter og spann fredag og natt til lørdag, deretter overgang til sludd og påfølgende sprutregn, – ikke bare lystig. Medfølelse for arrangørene og alle påmeldte deltakere. Marka, som etter all sneen de siste 2 ukene lå like flott som i fjor så nå ut til å skulle bli oss langrennsløperes armagaddon.

Onsdag gjennomførte Overtoppen en fantastisk flott kveldsøkt i silkemyke forhold i Bærmumsmarkas og Sørkedalens indrefilet. Stemningen var topp, gutta lekne og Thomas dro oss på ville veier! Herlig! Men, dagene etter har ikke kroppen spilt på lag, så for egen del var det mye frem og tilbake i fht deltakelse, men nummer ble hentet, ski smurt (rubb), men da dagen kom ble det bare ikke slik. Holmenkollmarskjen 2019 ble i stedet sofalektyre. Med en flau smak i munn.

Men for en thriller det ble! I klassen 55-59 i pulje 1 hadde vi Thomas, Andreas og Knut, og utfordrer Trond Olav Berg fra Rustad. Fra sofaen og live oppfdateringene kunne leses at Knut passerte Heggelivann først av disse, med Rustadløperen på bakskiene. Halvannet minutt bak fulgte Thomas, deretter Andreas kort bak der igjen. På Heggelia var stillingen lik, men Thomas var nå kun 40 sek bak, og Andreas også nærmere Knut. De tok altså innpå! Etterhvert måtte Rustadløperen gi et par sekunder til Knut – var han i ferd med å slippe? Og Thomas var, så vidt mulig å lese av mellomtidene, på det nærmeste ikke mer enn 8 sekunder bak Knut. Gikk han på blanke ski?Staket han? Hadde han bedre gli enn Knut? Ville Oksen få utløp for superkreftene og seile ifra fra Kobberhaugen og inn mot mål?

Hvordan duellen på det mest intense faktisk utspant seg mellom trærne vet bare de, men tallene ble klarere: Knut ség fra Rustadløperen som også ble tatt igjen av Thomas som også tapte sekunder, Andreas bet seg fast litt lengre bak. Ville han også ta Rustadløperen? Kunne Overtoppen tapetsere pallen?

Fasiten ble, at i M55-59 ble det klasseseier til Knut, Thomas ble nr. 2, Trond Olav Berg fra Rustad nr. 3 og Andreas nr. 4! En fantastisk innsats av våre klubbmedlemmer og treningskamerater!

Vi skal overhode ikke glemme våre andre deltakere som stilte til start, og Bjørn Jernmann gjorde et meget bra løp og ble nr 13 i klassen. Andreas Scheel, Arno og Jon-Kristian gikk alle tre veldig likt og og hadde et innbyrdes oppgjør og ble hhv nr 39, 41 og 58 i (J-K i juniorklassen 50-54).

Vi gratulerer alle med gjennomført heroisk innsats!

Leave a Reply

Overtoppen