Close

KM padling 2019 – Blindleialøpet

Klubbmesterskapet i padling gikk av stabelen 20. juli i vakre Blindleia med start i Brekkestø. Kombinert med bankett hos gjestfrie Waaler’n og Hilde med hele familien (se eget referat fra Kaarby på Facebook) så er dette et populært arrangement.


Forholdene i år var ikke fullt så trivelige som i fjor, men for padlingen var det helt ok: Lett regn, grei temperatur og ikke alt for uregjerlig vind var enklere å håndtere enn fjorårets kraftige vind, sol, varme og ditto forstyrrende båttrafikk. Noe som i fjor for referenten sin del resulterte i to innlagte tri-treningsøkter i form av svømming.

8 fra Overtoppen stilte til start. I tillegg gir vi honnør til Christina som tok utfordringen med å stille som den eneste av damene. Hansken er kastet – neste år sitter flere i samme båt!

Resultatene taler for seg. Petlund vant turkkassen suverent og ble Klubbmester. Vi gratulerer! Deretter kom våre andre aktive padlere Eivind og Hans, før resten av oss ligger stablet lengre ned på listen. Årets kajakk-rookie Thomas debuterte og opplevde at dette ikke er noen andedam, måtte legge inn litt tri-trening og vinner sannsynligvis klatretrøya på neste års resultatliste.

Her følger en kort oppsummering fra cockpit slik løpet ble opplevd av undertegnede, formidlet til en kamerat ikke lenge etter målgang:
«Hu og hei! Ikke sett resultater, men TROR jeg var 7 min raskere enn i fjor, og UTEN velt i år, DOG SVÆRT NÆRE FLERE GANGER. Jeg tror mange dessverre lå og svømte i kjølvannet bak meg ut fra start – det var jo for meg en kamp for å holde meg flytende den første km, med flere støttetak enn padletak og skjellsord og banning i et eneste langt kvad… heldigvis klarte jeg å filtrere ut det meste av dette og fokusere blikket på baugspydet. Etterhvert fant jeg en bra rytme og i hentet inn mange konkurrenter, klubbkamerater, – de som er menneskelige-, ble plukket én etter én frem til runding. På returen ble det imidlertid tyngre, motvind, og på strekket over fjorden ble det utstøtt, og jeg holdt på å gå rundt. Fikk skjelven og plutselig var gutta foran. Vel i lé begynte kampen for å hente inn det tapte og siste km inn mot mål var det mann-mot-mann mot Sverdrup, en klubbkamerater. Armer stive som stiger, og 50 meter før mål mens jeg ennå følte jeg hadde overtaket holdt det på å gå galt, og jeg tapte en halv båtlengde og 2 plasser. Regn hele veien, ganske bra vindforhold (motvind tilbake), ikke trekk, og litt vann i båten ved målgang (tok inn vann en gang). Bra stemning, kaldt etter målgang, nå nydusjet hos Benestad, varm kaffe og kald pils og livet er bra!

De endelige resultater:

  1. og Klubbmester og 2019: Sverre Petlund 42:31
  2. Eivind Sørlie 43:36
  3. Hans Ellingsen 43:40
  4. Knut Engebretsen 48:44
  5. Harald Sverdrup 51:19
  6. Espen Holm 51:24
  7. Jørgen Waaler 58:25
  8. Thomas Holter 1:00,32

Lenke til Blindleialøpet sin egen hjemmeside for ytterligere bilder mm. : https://blindleialopet.no/

Leave a Reply

Overtoppen