Close

KM rulleski resultater

KM rulleski ble avholdt under frådende forhold fra Bogstad badeplass søndag 25. oktober. Like fullt møtte 11 gulkledte og 2 gjester til start i et prikkfritt arrangement under ledelse av duoen Huse og Ree. Duoen stilte med følgebil og avansert fotoutstyr til det som nær ble opplevd som rene paparazzijakten innover dalen.

I fravær av den rådende mester de siste 4 år, Oksen Thomas, var det knyttet stor spenning til årets konkurranse. Ryktene om Jernmanns elleville langturer rullende rundt på Tjøme, forbi køen på E18 eller i dalstrøka innafor hadde gitt ham stempelet som en opplagt seierskandidat. De fleste fikk jo på Tjømesamlingen føling med dette diesellokomotivet.

Enger’n – med like mange andreplasser som Oksen har førsteplasser – skulle han endelig klatre helt til topps? Hvorledes skulle han makte å holde diesel-lok’et bak seg?

Sørlie – hjortefoten selv – alltid skummel på vannflaten. Skulle han padle inn til seier?

Ex-president Putin – alias Prietz – har trent mer enn noen gang denne sesonngen og uttalte så tidlig som i mai at han var i sitt livs form, noe han også har bekreftet gjennom utallige oppmøter på trening under alle mulige forhold. Har formen fortsatt himmelferden? Skulle han ta steget opp på pallen?

Andreas – en underdog på rulleski, der han vel knapt har vært de siste årene. Men det ryktes at bestefaren tilbakela både 5- og 6 milsturer på Ragde samling for kun kort tid siden – og har en svigersønn som har begynt å jage. Tid for comeback?

Det var mye nerver i feltet da det obligatoriske bildet av startfeltet ble tatt (hvor ble det av), og da Ree ropte GO ble det bevegelse. Den pålagte prologen forsvant, og Knut gikk rett i tet. Hans var særs uheldig, Holm særs skyldig, og piggen brakk dessverre i kampen om posisjon. Ferden gikk videre med dårlig samvittighet for sistnevnte. Hans valgte å fortsette med én stav, fullførte løpet og skal ha honnør for høy moral!

Knut må ha skjønt at det var vel offensivt å lede med 100 meter ved broen, for ved Wyller var forspranget spist opp. Derifra vekslet han med Jernmann om å dra, mens resten av feltet spredte seg og to gule prikker forsvant i det fjerne der foran….

Andreas kom i form underveis. Etter broen ble han slapp, og Holm måtte forbi for å tette luken opp til Sørlie og gjest Hatlevoll, – og i god tro tok det for gitt at Andreas nå var akterutseilt. Innover flatene mot Sørkedalen skole fikk Andreas imidlertid heng på bølgen, og ned mot Lokkalet seilte han forbi både Holm og Sørlie, og trigget av pallen som var innen rekkevidde kjempet han seg innpå også Prietz. Men Prietz holdt stand helt til mål. Litt lengre frem hadde Knut fått nok av det ensformige tempoet til Jernmann, la inn et rykk opp fra roklubben og sikret seieren.

Resultatlisten ble ellers som følger:

Leave a Reply

Overtoppen