Close

Lørdag 26.mai; i Markas indrefilet

Kun 2 Overoppere møtte opp på Bogstad denne fantastiske før-sommer lørdagen. Egentlig helt forståelig, både fordi sykling ble annonsert først fredag, og med det fantastiske helgeværet YR hadde lovet er det gutta vel unt å reise bort!


Påtroppende styremedlemmer Clem og Holm tok imidlertid ansvar for samhold og lagmoral og tråkket etterhvert innover den på forhånd foreslåtte trasé, uten at protester til veivalg ble registrert.
Mange treningsivrige syklister og rulleskigåere ble observert på hovedveien innover, men fra vi tok inn på Sinoberveien møtte vi knapt 10 personer før vi igjen var tilbake i dalen. En fantastisk tur der det ble tråkket behersket opp forbi Speakers Corner og inn til Nicke’s Jaktslott/Gagnumseter der det ble teknisk hvil, påfyll og status ble gjort opp!


Hvilket av veivalgene skulle vi ta? Undertegnede hadde mer ugjort i Kuvelia enn på Storflåtan, og det ble tråkket rolig opp fra Skotta på en vei som ble mindre og mindre, og mer og mer idyllisk. Et fantastisk område man ikke bare sykler forbi, men til! Etterhvert vokste det frem litt snøfonner. Men noe mer skiføre er det ikke snakk om, selv om Tom Stensaker vel hevder å ha holdt det gående til ut i juli et tidligere år i disse områdene.

Først helt ut mot vestflanken av Oppkuven, deretter helt øst.

Et øyeblikk vurderte vi å karre oss over til Stuevannsveien, men returen ble ned forbi Svarten og til Kringla der det ble rastet på utløpet/broen/demningen. Fra Kuvelia og ned var det ikke mange tråkkene og kanskje 400 meter fall: Vi var enige om at hjulet var en flott og viktig oppfinnelse, og at brødrene Engebretsen hadde trivdes godt motsatt vei.

Ut langs Langlia, over Kjelsås gård og opp på hovedveien tilbake.


Det ble logget 70 km og 4 timer hjemmefra, 1200 høydemeter.

Leave a Reply

Overtoppen