Close

Lørdag 9. november: Triungsvann igjen og igjen….

YR fikk rett og det lå ca 5 cm tørr fin snø ved Lokalet i Sørkedalen der 8 gulkledte karer og to gjester (Sjur og Jo) stilte lørdag morgen kl 9.

Treningsleder hadde planlagt tur i traktene Venneråsen med innlagte intermezzo mellom grusveier og blå- og rødmerkede stier. Starten gikk over idrettsplassen og krysset kjente og kjære Lauritz Bergendahlsløypa et par ganger, noe som selvsagt ikke gikk ubemerket hen. Totalt 4 seire i rennet ble vel omtalt, med Eivind som innehaver av to av dem på bekostning av OP som tydeligvis der gikk på sitt første tap, i 1974! Veien oppover forbi Lønnås med mer eller mindre 4 km jevn stigning og flott skue ble fulgt helt til snuplassen. Her tok Mellbye helt-om grunnet en vond legg, men er rapportert vel hjem igjen. Derfra ut på toppen av Vepsebakkene og skiløypen immover, før vi dro utenfor allfarvei til Blekkvann og inspiserte noen tildels shabby hytter, men med flott beliggenhet. Engern kunne berette om tidligere (orr)leik i traktene. Første intermezzo var en klatreetappe i hogstfelt og bush om hverandre opp til Merraskallen, litt skuffende uten en markert topp. Tanken var egentlig å dra videre rett vestover og over myrene mot Hvitstensvann, men stien dro oss ned til Abbortjern og ut på veien. Det ble derfor kantløping langs Triungen og over demningen, gjennom bush og kratt før vi kom ut i åpent terreng ved de flotte myrene nord for Triungsvann.

Her ble det passert to ganger…bilde fra første passering da stemningen var høyest…

Herfra herlig løp på frossen myr retning veien og snuplassen, der tanken nå var å ta skiløpen tilbake mot Skansebakken. Men akk: Etter 15 minutter langs en tømmertrasé var noe riv ruskende galt: Lommedalen, Kampen og Tømmerås dukket opp i horisonten, noe det slett ikke skulle. Treningsleder hadde ikke oversikt. Ikke var det dekning med verken Telia eller Telenor heller, og det var nære ved at treningsleder ble satt under administrasjon. Det spøkte for både daten til Sørlie og Cape-Town flyet til Christian! Etterhvert ble det staket ut en kurs det ble ment at ville bringe oss stilbake til Triungsvann, og vi kom igjen ut på de flotte myrene vi for litt siden hadde vært! Altså hadde vi løpt i ring… Myrene ble nå krysset i en annen retning, sørover mot veien, dit vi også etterhvert kom. Spørsmålet da var hvilken retning som var raskeste tilbake til Lokalet.. Valget falt på medsols. Men igjen var vi tilbake i våre egne fotspor i tømmertraséen, og usikkerheten meldte seg på nytt. Det viste seg at denne traséen infiltrerte det planlagte veivalget (skiløypen) og ødela forholdet kart og terreng og ledet til ville veier. Riktig løype ble etterhvert funnet, og tok oss trygt ned til Sørkedalen forbi Skrubbdal og Skansebakken. Derfra ble det fartsøkning mot Lokalet, noe som bekymret Engern som fra halen ikke klarte å hente inn teten.

Treningsleder berømmer medlemmene for høy lagmoral og tålegrense hva gjelder veivalg og orienteringsevner!

President og presidentfrue stilte også til fremmøte, men av kjente grunner ble det spasertur på disse. Oppmøte innvilges like fullt, sammen med Mellbye, Sørlie, Engern, Arno, Christian, Hjermann og Holm.

Turen ble ca. 18 km og 2:16 aktiv løpstid (klikk på bildet for detaljert kart).

Leave a Reply

Overtoppen