Close

Lørdagstur med de Hellige tre Konger

Dagens turleder møtte i bånn av Skådalsløypa noen minutter før 09.00 uten å se en eneste levende OT- sjel. Presten fryktet messefall (ingen møter til gudstjeneste), men plutselig dukket Helge og Jon Kristian opp.

Hellige tre Konger på Kikut

Vi nød hvert stavtak mens vi stadig takket for at vinteren var kommet tilbake, og viste seg fra sin beste side. Snøen drysset vakkert ned og la seg på trærne – skikkelig Winter wonderland.

Dermed dro de Hellige tre konger rolig avgårde oppover Skådalsløypa mens det dalte manna fra himmelen til oss skientusiaster. Oppe på Frønsvollstråkka valgte vi autostraden innover til Tryvann hvor det var kjørt opp spor. Vi hadde marka for oss selv på silkeføre innover mot Kikut via Bjordammen, Kobberhaugen og Appelsinhaugen.

På Kikut la Helge seg i tet og dro oss innover mot Heikampen og noe ufrivillig et stykke nedover mot Sørkedalen, før vi skjønte at vi hadde gått for langt uten å finne skutersporet  (som ikke var kjørt opp) til Glåmenerunden. Dermed bar det tilbake igjen til den gamle Holmenkolltraseen og videre over Glåmene til Nordmarkskappelet og ned Skådalsløypa mens helikopteret svevet over oss – og vi kunne høre bruset fra Kollen og innspurten av 5 mila. Ifølge Jon Kristian hadde han brent av 2000 kalorier, gått 36 km og vært ute i 3 timer og 4 minutter. Han mente det var en passe oppladning til Birken.

Dag Henrik

Leave a Reply

Overtoppen