Close

Oppsummering nærsamling 1-2 desember 2018.

Snøforholdene på Skei var såpass uforutsigbare denne helgen at den planlagte skisamlingen med 25 påmeldte ble avlyst og erstattet med nærsamling i Oslo.

Plan B kan man si, for aller helst hadde vi ønsket å starte vinteren under like fine forhold som vi hadde på Skei i fjor.
Det er ikke bare enkelt å legge opp et program under varierende vær- og føreforhold. Vi håpet på fortsatt kulde og mulighet for en skikkelig fin skøytetur på vannene i Østmarka, men væromslag og plussgrader og nedbør ødela for det.

1. økt lørdag ble derfor lagt til kunstsnøtraseen i Kollen. 13 mann møtte før kl 9 lørdag morgen, før røkla! I starten var det ganske folketomt, nykjørt og fantastiske forhold. Etterhvert dukket det opp ganske mange, men det var aldri noe problem, heller inspirerende å se så mange gode skiløpere samlet. De fleste av oss valgte vel skøyteski. Hvor mange 640 meters runder det til slutt ble var umulig å telle på Strava, men i snitt ble det vel gått mellom 15 og 20 km på hver av oss. Regnet stoppet også og det var i det hele tatt veldig fint å gå på ski igjen!

Følgende ble notert i Kollen lørdag morgen; Børstad, Ebbesen, Huse, Benny, Andreas E, Andreas M, Ole, Sverdrup, Clem, Petlund, Engern, Thomas og Espen.

Kaarby er en ihuga orienteringsløper og ivrig “Geoformer”. Det skal vi være glade for. Han spilte inn forslag om å sette IL Geoform sitt orienteringsløp fra Bogstad på nærsamlingsagendaen. I og med at undertegnede også er en wanna’be geoformer med tidvise bomturer til skogs, og noen ganger treff, så ble dette offisiell aktivitet #2 på programmet. Positiv overraskelse var at hele 5 stk stilte på dette arrangementet i skråliene vi kjenner så alt for godt, – trodde vi. Undertegnede hadde en real sleiv på 3. post, og havnet nest sist av disse 5. Kaarby havnet øverst, og vi mistenker Sørlie for kanskje å ha hatt et ørlite heng på Kaarby. Eller han er jevngod med Kaarby på de fleste poststrekk! Jebsen er for ung til å telle i konkurransen (annen løype). Gaffel imponerte i sitt comeback i o-løypa etter 35 år, men ble sist og har fortsatt forbedringspotensiale. Følgende honoreres for oppmøte gis til Kaarby, Gaffel, Jebsen, Sørlie og Holm.

Tredje og siste fysiske øvelse var en 90 minutters “bli-kjent-med-kroppen-din” seanse på Friskis og Svettis Majorstuen under ledelse av Knut og Christina. Hver tirsdag kveld i mer enn 20 år har Knut og Christina hatt sin ukentlige date som instruktører på “90 minutter Ski-Styrke”. Vi fikk en ekstraforestilling (Knut og Christina må ha opplevd det slik..) lørdag ettermiddag. Dette kom tydelig frem at dette er noe vi alle har godt av, spesielt core-styrke, balanse og tøyning.

Vedlagte video (tatt av Knut) burde kanskje ikke vært offentliggjort, men presenteres likevel. Og husk: Det skal føles naturlig! 17 stykker + fru Knoph og instruktør Christina fant veien. I dag, 2 dager senere føler jeg meg godt kjent med egen kropp…

De som møtte var: Gaffel, Børstad, Kaarby, Huse, Knoph, Hjemdal, Andreas E, Landmark, Sverdrup, Clem, Petlund, Hjermann, Engern, Holter, Sørlie, Anders og Espen.

F&S var bare oppvarmingen til julemiddagen som var bestilt på Tekehtopa på St. Olavs plass. Vi hadde ikke bord før 19:30, men tørsten var opparbeidet og en god øltørst skal man ikke vente for lenge med å slukke. Turen ble derfor lagt innom Gammer’n – eller Den Gamle Major – der vi fikk låne et langbord, og det var riktig så trivelig.

På Tekehtopa ble vi til slutt 19 stk inkl damene Anne Sofie og Christina. Bra servering og høy stemning! Hva som gjorde at vi ikek fikk avslutningen på Myrmæl-historien vites ikke, men noe kan være greit å til en annen anledning. Da kan vi sikkert få med begynnelsen en gang til også..
Til middag stilte: Jon-Kristian, Kaarby, Huse, Knoph&Knoph, Jebsen, Hjemdal, Andreas E, Ness, Sverdrup, Skeie, Clem, Petlund, Engern & Christina, Holter, Sørlie, Anders og Holm.

Nærsamlingen be avsluttet søndag på OKK under ledelse av Petlund. Opsjonene var jogg rundt Bygdøy, padling eller styrke i OKK’s torturkammer.
6 stk stilte på denne Bygdø-lapskaus, 1 i maskin-okk-bua og ingen i kajakk. Harald Sverdrup får kudos for 1t10’

innendørsstaking og padlemaskin (motivasjonstips: hodetelefon).
Det ble piping i løpefeltet av at fartsholder Petlund ikke hadde bedre kontroll på villstyringer i front.

Disse møtte: Engern, Petlund, Holter, Ness, Sverdrup, Skeie og Hjemdal.

Takk for en bra samling!

Leave a Reply

Overtoppen