Close

Overtoppen på Gaustadtoppen

gaustadtoppenTopptur med Bernt & Co lø. 9. april 2016

I fortsatt suksessrus etter Gjennom Marka turen, hadde Benny på nytt tatt initiativ , denne gang til topptur til Gaustatoppen. En gjeng dro av sted fra Oslo i tungt regnvær kl. 06:30. Dette var Benny, Bakkjen, Ole A-R og Andreas M. Drøbak Andreas stilte med en skikkelig sort Raymond limo ; en stretched Audi A 8. Her inntok Sverre P og hans bror baksetene. Vi ankom i stil. I løpet av bilturen gikk det fra regnvær til snøfall. Men vel fremme på Rjukan var det strålende sol. Gaustatoppen skinte som en hvit stjerne ; her hadde all nattens nedbør kommet i form av nysnø. Minus grader og skikkelig pudder. Det kriblet i kroppen.

Ski på beina før kl. 0900, alle gutta på rando. Jevn trasking oppover mot toppen. Sol, sol og atter sol. Vindstille og flott. Nådde toppen etter ca. 1:45 t. Benny poserte på toppen av hyttetaket, bilder ble tatt. Høy stemning. High fives. Utrolig utsikt over halve kongerike. Noen av gutta fikk selvfølgelig lopper i blodet og ville straks snu snuten nedover. Men heldigvis dukket det opp noen ” gamle ” skidamer og da ble det litt mer ro i leiren, og vi fikk i alle fall tid til litt mat & drikke og noe skryt & jug.

Det er forskjellige alternativer for nedfarten, blant annet noen markerte renner i fjellet. På grunn av nysnøen, valgte vi det brede og antakelig lettere ” stuegulvet ” litt til venstre fra toppen. Tut og kjør ! Festlig nedfart. Gutta laget nydelige parallelle signatursvinger nedover den ganske uberørte nysnøen. Skikkelige dollarsvinger. Jodling og lykkeskrik. Ingen uhell ( tross litt skumle steiner her og der ).

RAartikkel

Vel nede ved bilen, dukket det tilfeldigvis opp en journalist fra Rjukan Arbeiderblad. Vi kunne selvfølgelig laget en røverhistorie av at han kom fordi selveste Overtoppen var på besøk, men det ville være skryt. Han kom faktisk for å få støtte til avisens kampanje for bedre parkeringsplasser. Uansett ; vi hadde en hyggelig prat og han tok dette bilde av gutta i godt humør, og skrev denne artikkelen.

Vi var tilbake i Oslo i god tid før kl. 16. Skikkelig dagstur !

Leave a Reply

Overtoppen