Close

På ukjente stier i kjente områder

Treningsleder var engstelig for at han skulle bli den eneste som møtte på trening i kveld. Gledelig var det derfor at 8 gule og en gjest dro avgårde fra Årnes P i retning Årnes gård kl. 18:40 for å utforske terrenget der treningsleder har tatt et utall turorienteringsposter den senere tid.

Vårt trofaste alibi Guri ble med gutta på tur, men visste nok ikke helt hva hun bega seg ut på. Etter en rolig start opp gårdsveien stemte ikke kart og terreng, og et utall gjerder måtte forseres for å komme ut av det idylliske kulturlandskapet og inn på stien. Noen av disse viste seg endog å være strømførende, noe enkelte fikk erfare. Hunder (4 stk!) ble båret og kastet over. Treningsleder var ørlite bekymret for moralen, men det gikk overraskende bra!

Stupbratt sti opp på Tonåsen, bak Granbakken Kennel, nydelig utsikt og fløyelsmykt underlag møtte oss. Videre i småkupert terreng, ned langs skiløypa der vi også touchet det aller innerste av Lauritz 10’ern, før det ble en nøye planlagt forsering av stupene opp mot Lønnås/Vennerveien. Det er slikt man blir sprek av! Treningsleder vurderte, by experience, et øyeblikks forsvinningsstunt, men de fleste hadde nok med å få tilbake pusten etter forseringen og oppvigleri uteble. Med tillatelse til ‘fri fart’ til snuplassen våknet Thomas, og det ble kjørt friskt oppover bakkene. Jørgen drar fortsatt nytte av maratontreningen fra i høst og viste bra form. Espen hang på, og var glad da toppen ble nådd.

Dett ble traversert over til Vepsebakkene og videre opp Høgåsen, ned til hytta og så rett til venstre ved hyttetrappen. En minneplakett over to falne speidere under krigen fikk oppmerksomhet før vi på silkemykt underlag fløt østover i lekkert terreng på en ny, ukjent sti for de fleste, forbi enda en hytte, sikkert mil. org. den også, før vi nådde Abbortjernsveien og lagbilde ble et faktum. Derfra 15 min. grusvei tilbake til Årnes.

Gutta virket fornøyde og det var bra stemning underveis. Guri fikk tidlig et overtråkk – vi krysser fingrene for at det er bra om et par dager. Hyggelig å ha med presten igjen, især ved inngangen til en slik høytid!

Følgende får registrert oppmøte : Thomas, Jørgen, Anders, Andreas M, Ola, Dag Henrik, Fridtof og Espen.

Leave a Reply

Overtoppen