Close

Rapport fra rulleskiteknikk med Simen Østensen

5 overtoppere og 2 andre “special guests” møtte til teknikktrening med Simen Østensen på det som ble en flott sommerkveld i Holmenkollen. OT’erne som tok utfordringen var: Bjørn Hjermann, Rune Natås, Ola Ebbesen, Sverre Huse og Espen Holm, og de spesielt inviterte var Øivind Larsen og Einar Huse. De to sistnevne ga forøvrig undertegnede kamp på kniven så det holdt i ungdommen.
Ytterligere to OT’ere hadde meldt seg på, men måtte melde avbud, og et par kanoner hadde meldt inn at det for dem dessverre ikke passet.
Ola og Einar benyttet muligheten til å bli med på oppvarming fra Slemdal og opp til Kollen, og for oss uten for mange kilometer på rulleski i år så ble det i seg selv en bra økt.
Mye liv var det i anlegget denne mandagskvelden, og vi delte området med frisbeekastere og longboardere. Et par av de sitnevnte kom nedover i feil kjøreretning, noe som ikke er veldig smart. Uansett artig å se så mye liv av ulike aktiviteter i nasjonalanlegget.
Det var sikkert også artig for de andre å se på oss 😀

Ola i bra framdrift!
Ola i bra framdrift!
Sverre får noen tips om armføringen
Sverre får noen tips om armføringen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ble filmet med video der jeg også forsøkte å fange opp hva Simen formidlet og det som ble snakket om. Det ble derfor 2 ganske store videofiler (på hhv 11/21 minutter (1.37/2.65 GB)). Ligger på følgende lenke (krever innlogging for å se).

Generelt gjaldt vel for alle: Vi lærte teknikk på 80-tallet, og det henger igjen. Jobb tettere mot kroppen, kortere gjennomføring, raskere frekvens, unngå dyp bukking, få frem med hoften, og noen av oss er vel svaie i ryggen. Løft blikket. Desto brattere, desto kortere og tettere tak. Når det gjelder styrketrening så er det buk og mage som gjelder, men også “dips” er noe Simen mener er effektivt. Men best styrketrening av alt: Finn deg en motbakke og stak opp den, jobb tett mot kroppen, frem med hofta og kortere, raskere tak desto brattere det blir.

Jeg håper og tror at alle hadde utbytte av kveldens instruksjon, og at alle føler at de fikk nyttige tilbakemeldinger og forstod hva Simen mente den enkelte kan jobbe med.

Avslutningsvis kan vi ta med oss og flyte videre på Simens sluttkommentar: “Så jo i forhold til en del andre kurs jeg har holdt at det er mange som har gått mye på ski tidligere”!

Leave a Reply

Overtoppen