Close

Rapport fra Skarvenhelgen

Takk til Bernt for en flott Skarven-helg med base på vakre Aspedokken.             

Tidlig lørdag morgen tikket det inn sms’er om avlysning av rennet. Det var selvfølgelig ergerlig for godt forberedte karer med ambisjoner, toppet skøyteform og topp-preppede ski med riktig struktur og rill.

Nedturen ble likevel kortvarig siden Bernt hadde alternative turer klare allerede før frokosten med jaktbacon og egg var over. Foretrukket alternativ var Kikut tilbake til Aspedokken via Sangenuten. Usikkerheten var om løypene holdt siste halvdel av ruten fra Tullestølen og inn. Vår lokalmann, Håvard Rotegard, kunne fortelle om svært løse forhold dette stykket, men 6 karer la i vei; Anders, Andreas, Håvard og undertegnede på skate og Bernt og Dag Henrik som testpiloter på ny produktvariant fra Skifella spesialtilpasset Rossignol-skiene. Været ble stadig bedre og turen inn til Sangenuten gikk fort i god medvind. Herfra ble deling; de som foretrakk motvind og faste spor og mer folk i løypene, tok turen tilbake til utgangspunktet, mens Bernt, Dag H og undertegnede, som var mer interessert i å ha solen i fjeset og få omvisning på Bernts jaktmarker, fortsatte videre. Turen fra Tullestølen og inn ble strabasiøs på sugende føre og uten feste for stavene, men til gjengjeld ble den betydelig lengre (ca. 1 mil) enn Bernt hadde antydet ?. Men det gjorde ingenting; lunsjen i vindstille vårsol på trappa på Hallgrimssetra veide opp for strevet. Det ble en topp økt med plenty skogsfugl og inspeksjon av Bernts renoveringsprosjekt på stølen. Den andre troppen hadde en grei tur tilbake og fikk snakket ut med eliten (bla. forhåndsfavoritt Sjur Røthe) om hvor leit det var med avlysningen.

Søndagens økt gikk fra Kikut inn til Tuva, godt inne på vidda sør-vest for Ustaoset. Været var om mulig enda bedre; strålende sol og vindstille. Bare 4 karer på plass da startskuddet gikk. Dag Henrik hadde satset på at Bernt hadde tatt med felleski å teste denne gangen også, noe som ikke stemte. Siden han også hadde glemt klister til egne ski og skiskoene fortsatt stod til tørk på trappen på Aspedokken kunne det ikke bli annet kafebesøk og prat med damer på Geilo for han. Om sammenbruddet i hukommelse var en villet utvikling, på grunn av for mye «gittarspell» og for lite party kvelden før, vites ikke. Anders tok teten og holdt godt tempo i billig dobbeldans frem til det flatet ut mot Rødekorshytta. Der ble det en liten drikkepause og samling av troppen. Bernt var klar på at det ikke var aktuelt å snu før Tuva. Det ble holdt bra tempo innover, og det smakte godt med brus, boller og vafler inne på Tuva. På returen begynte det å bli vel bløtt i skøyte-sporet, så det ble variert med staking. Anders var sterk hele veien og tok spurten, muligens godt hjulpet av egenutviklet struktur under skiene (stålsikling og 2x 1mm rett rill) som ikke så ut til å pakke seg i det hele tatt. Bernt imponerte begge dager på felleski, som kan tyde på at de nyutviklede fellene kan bli en hit i butikkene kommende sesong. Alle var enige om at det var en av de aller fineste turene denne vinteren og en verdig avslutning på årets skisesong.

Skarven-opplegget til Bernt var helt topp! Flotte omgivelser, god mat (elg-pasta og jegerfrokoster) og en god del ljuging. Anbefales på det varmeste. Bilder og trace fra turene følger:

Aspedokki

Forhåndsfavoritter

Ved Sangenuten

Lunsj på Hallgrimsstølen

Kult på Tuva

Foran Skarvet

https://www.sports-tracker.com/workout/jryvoll/5adb4bc1f175725510f2fcf0

https://www.sports-tracker.com/workout/jryvoll/5adc80c0c3d63959d6ae7e9e

*****

Leave a Reply

Overtoppen