Close

Ringerikstjern 15. mai

13 Overtopper og en gjesteløper fant veien til parkeringsplassen øverst i Arnulf Øverlandsvei onsdag. En nydelig ettermiddag for en tradisjonell runde, med litt utradisjonelt oppmøtested. Det siste skapte noen utfordringer for enkelte, men tanken var å variere starten litt fra tradisjonelle Bogstad badeplass – det kan fort bli overdose av transportetappen til Strømsbråtan.

Brekke stilte på sykkel, Knut ankom på el-sykkel, og resten kom i hver sin bil. Etter de obligatoriske 5, som ble til 10 før sistemann var klar, så jogget vi avgårde retning Strømsdammen. Etter demningen på denne skar vi inn på en fin skogssti i slakt og varierende terreng til vi hadde krysset Wyllerløypa et par ganger og kom til perlen Ringerikstjern. Nydelige forhold på stiene nå, med lite undervegetasjon og god sikt. Brekke hang med på sykkel omtrent hit, men ble borte og fant heldigvis veien tilbake på egen hånd. Etter Ringerikstjern krysset vi veien fra Grøttum (som ender blindt i en snuplass oppe i lia – ruten som ble løpt ifjor på tilsvarende tur), og tok en gammel begrodd ferdselsvei/sti opp gjennom lia retning Tryvann. En flott trasé, men dessverre må det ha skjedd en lokal liten naturkatastrofe i vinter da det var bortimot en million falne småtrær på kryss og tvers av veien.. og det utviklet seg til rene hinderløpet etterhvert. Noen lurte fælt på hvor de var. Bjørn var på hugget og spurte om han kunne få gi på litt – Ole hang seg på! Bikkja til Arno ville under trærne- Arno ville over! Etter lang jevn stigning kom vi ut på veien på Blodsliterns høyeste punkt, der det ble en form for samling. Det gjaldt som vanlig kun for de raskeste. Delvis samlet løp vi ned skiløypa parallelt (?) med Blodslitern, – forøvrig en nedkjøring som er bare råkul på godt føre -, før vi svingte inn den nye løypen tilbake til Strømsdammen. Bena var blytunge, men turen ble fin, den! Gutta virket fornøyde! Hyggelig var det å se igjen Johnny som var i byen og benyttet anledningen til å stille på trening.

For de spesielt interesserte er det her noen detaljer som viser ruten fra Ringerikstjern til Blodslitern

Med dette ønskes alle en flott nasjonaldagsfeiring!

Følgende fremmøter ble notert: Thomas, Knut, Bjørn, Ole, Stig, Bernt, Ola, Dag Henrik, Jon-Kristian, Arno, Johnny, Per-Arnfinn og Espen

Kveldens runde, 8.7 km, 251 høydemeter og ca 1:10 t.

Leave a Reply

Overtoppen