Close

Skeisamlingen 2.-4.12.2022

Årets samling gikk av stabelen i det reneste winter wonderland, og med en halvmeter snø kunne vi glede oss over preppede spor i alle de viktigste løypene. 24 mann kom seg til fjells i jevnt tilsig fra torsdag, og flere fikk med seg hemmelige tjuvtreninger.

Lørdag rakk nesten alle den offisielle fellesstarten på Austlid. Med 5-6 minus og vindstille vær lå alt til rette. I et usedvanlig kontrollert startfelt gikk turen over Store blå, og rundt Nisjuvannet. Men vel oppe på Peer Gynt ble det gjort ulike valg. Omtrent halvparten satte kurs mot Fagerhøi, og fikk klokket 40-45 km. Det holdt. De øvrige valgte kortere varianter men alle meldte at de var fornøyd.

Lørdag kveld var det back to the roots. Etter mange år i utlendighet var vi endelig tilbake til julebord på Skeistua. Og Roar leverte varene! Variert julemat i rause porsjoner, nok drikke, og høy stemning!

Men, alt med måte, selvsagt. Det skulle tross alt gåes en ny krevende økt på søndag. Taxien tilbake til hyttene Skeie/Sverdrup/Waaler gikk derfor kl 22.00, og nesten alle kom seg med. Bare to mann mistet transporten men fikk ordnet alternativ overnatting..

Herfra er det mer uklart hva som skjedde. Søndag møtte i alle fall bare Ellingsen-hytta fulltallig til start, mens det stilte 1 fra Skeie-hytta (Skeie) og 1 fra Sverdrup-hytta. (Ikke PresidentSverdrup). Det ble mumlet om ulike forklaringer på det store frafallet, som ikke kan gis plass i referatet. Sportsguttene fra Ellingsen-hytta gikk i alle fall rundt Skeikampen, mens flere limegule ekvipasjer ble observert utover dagen på kortere runder i nærområdet.

Fra hyttene ble det meldt om meget god stemning, levende diskusjoner uten mening og konklusjon, støle kropper, gode måltider og nok børst. Akkurat slik det skal være når Overtoppere møtes. Uansett. Alle reiste hjem god fornøyde, vel forlikte, og enige om at samlingen hadde vært en suksess.

Leave a Reply

Overtoppen