Close

Skeisamlingen 2021

By Harald S.

Det var lite snø og mye usikkerhet i startfeltet i år. Enkelte meldte seg på, så meldte de seg av, før de meldte seg på igjen. Nerver etter julebordet til Scatec spilte også inn. Til slutt ble vi likevel 19 mann, og det var duket for nok en flott samling!

Det var kaldt vær gjennom hele helgen, og et jevnt snødryss gav kjærkomment påfyll i sporene. Litt trådt føre, men alt i alt overraskende gode forhold. Etter at de fleste hadde kjørt individuelt testrenn på fredag var det duket for fellesstart lørdag. Arrangøren hadde varslet samling av feltet på toppen av Peer Gynt stigningen for et kort teknikkurs. God tanke, som ingen brydde seg om. Ganske snart var det gulinger spredt over et stadig større område i traseen mot Fagerhøi. Den tradisjonen kommer til å leve så lenge det er pust i klubb og kropp. Pust? det var bare å registrere at farten i sporet var mye lavere enn pulsen skulle tilsi. Det er nedbrytende å bli så forbasket sliten, for så lite. Om jeg i noen glimt syntes det gikk ganske bra unna kom jeg raskt til sans og samling ved å kaste et blikk på mannen foran. Det gikk ikke fort og takten var seig, der også. Her var det virkelig nødvendig med noen indre samtaler for å komme i mål på anstendig vis.

Første dag ble avrundet med 24 km. Deretter bar det tilbake til hytta, og det var tid for bikkje i badstua, snøbading, øl, Hjermanns halvflaske, jug og skrøner. Alle var enige om at vi hadde gått en rolig økt for å få inn teknikken. For teknikken har vi, den sitter, ingen tvil om det. 

Julebordet i den nye kafeen på Skei ble en suksess! Den gamle hotellresepsjonen var ikke til å kjenne igjen og et rikholdig matbord feide all tvil til side. Vi noterte at Sølve holdt seg trofast til GT gjennom all julematen. Til gjengjeld stilte han ikke til start på søndag. Hytteeierne fikk velfortjent ros av styret for arrangementet, og tildelt to flasker hver som ble satt pris på. Benny stilte med ny sveis, glattraket. Både Stig og bakkjen slet med å stille inn høreapparatet og fikk enten høye stemmer inni hodet eller stor stillhet. Det ble servert noen historier fra virkeligheten om sexterapi også, men her fikk ikke arrangementsansvarlig med seg detaljene.

Søndag var det programfestet fellesstart i skate. To mann, engern og arrangementsansvarlig, stilte i reglementert utstyr, resten prioriterte teknikken og stilte i klassisk. Det var et klokt valg. Å skate i trå nysnø med en sliten kropp etter gårsdagens rolige økt, førte til nye prøvelser og flere indre samtaler. De fleste kom seg dog inn til Fagerhøi eller nesten dit, og logget samme distanse som lørdag.  

Raske Damer hadde for øvrig også samling på Skei denne helgen. Det er bare å konstatere at de gikk like lange økter som vi gjorde, men i samlet gruppe, og med løs småprat bak bøffene. De vinket muntert da de møtte de ensomme i sporet, men hvem vil vel gå i felt? De får bare gjøre det på sin måte.

Tilbake på hytta var konklusjonen at dette er helt suvverent. Skeisamlingen 2021 går inn i rekken av gode skisamlinger med gode skivenner. Nå har vi gått oss inn. Sees til intervaller i kollen onsdag!

Leave a Reply

Overtoppen