Close

Trening med HLR kurs på Ullevål stadion.

16 mann + en forsinket Engern stilte på trening Ullevål stadion onsdag 8. mai! Det var lagt opp til en løpetur med en østkant gutt som treningsleder i et noe fremmed lokalområde. Turen gikk i Kaarbys hjemtrakter – Damefallet / Havnabakken – via Korsvoll skole – inn på skogsti via Svartkulp – Sognsvann – via Solvang kolonihage – Ullevål.

Gamle bein

Vår kursleder for kvelden Christine Stensaker var også med på turen for å felt observere gutta’s helse og var i hovedsak i tet hele turen! Noe varierende løpsform på gutta som er naturlig på denne tiden. Mobakken er i gang og er klar for å få kroppen tilbake i form. Knirker i mange knær med stive legger i gjengen. Må innføre en noe flatere løpestil hvor støtbelastningen begrenses. Tilsvarende styrke av legg / akilles kan også bidra til at flere kan løpe lenger! Hoka er visst innført på alle «gamle bein»!!!

Tilbake på Ullevål stadion ble det avholdt kurs i Hjerte- og lungeredning (HLR) med opplæring av hjertestarter i Stamina lokaler. Stamina beste 1. hjelps instruktør, Christine sto for gjennomføringen. Pizza ble servert men med 5 sultne overbookinger ble det noe knapt med mat! Viktig at alle gutta er i stand til å iverksette livreddende tiltak så tidlig som mulig. Vi er ofte i områder hvor det vil ta lang tid før medisinsk hjelp kan bistå ved en ulykke og eller sykdom anfall. Der og da er du det viktigste leddet i kjeden som redder liv. En meget entusiastisk og engasjert gjeng som vanlig med kritiske spørsmål til kursholder Christine som klarte seg fint og skrøt veldig av gutta i etterkant!!! Thomas og Espen var også med den faglige delen.

Kort oppsummert var forkortelsen BLÅS en viktig huskeregel fra kurset.

•Bevissthet–sjekk om personen er ved bevissthet 

•Luftveier–sjekk om personen har frie luftveier

•Åndedrett–sjekk om personen puster

•Sirkulasjon–sjekk om personen har større pågående blødninger

Gutta fikk også prøvd seg dukkene med 30 brystkompresjoner, 2 innblåsinger!

NB: Husk å laste ned: Hjelp 113- appen (norskluftambulanse.no) meget kompetent medisinsk veiledning på tlf under livredningen og viser 113-operatøren hvor du befinner deg.

Oppmøte: Ellingsen, Benny, Narve, Dag, Montana, Ree, Eivind, Sølve, Presten, Andreas E. , Stig, Ola, Helge, Melbye, Sverdrup, Knut, OP,  Holter & Holm

OP

Leave a Reply

Overtoppen