Close

Treningsrapport onsdag 11. januar 2016 – Stakemaskinintervaller på Lifestyle Fornebuporten

I mangel av kjennskap til status av oppkjørte løyper i værkaoset ble onsdagstreningen lagt til Lifestyle treningssenter på Fornebuporten. Der hadde Knut ordnet innpass med prøvetime for OT og reservert egen sal med en haug stakemaskiner og spinningsykler.

Heftig staking og aktiv restitusjon på sykkel - som ut av læreboken!
Heftig staking og aktiv restitusjon på sykkel – som ut av læreboken!


De fleste ankom Engerns skjulte treningsfaciliteter i tide, mens et par catchet opp etterhvert og kom seg på felles oppvarming på spinningsykkelen. Oppvarmingen gikk ut på å forsøke å ta igjen en lekker snelle på storskjermen, men til ingen nytte. Uansett hvor hardt vi tråkket lot hun seg ikke ta igjen, til tross for at hun syklet baklengs. Gode og varme ble vi ihvertfall, ikke minst takket være de vel 20 gradene.

Engern delte oss deretter i to grupper, stakemaskinene ble innstilt på motstand 8 og med 2 minutters intervaller, og med beskjed om å holde oss på snittfart 2 minutter/500 m. 8 overlappende intervall/pause for de to gruppene, og det var bare å stake/dra det remmer og tøy holdt… Mye offensiv staking, forløst energi og svette…
Noen fikk erfare at disse isokinetiske apparatene er noen djevler; de kjennes uovervinnelige og uansett hvor mye du tar i så bare øker motstanden. Noen erfarte også at det siste minuttet ble langt.
Etter intervallene ble det jogget rolig ned på elipsemaskiner og tredemøller, før den offisielle treningen ble avsluttet med utradisjonell “utveiing” i garderoben. Resultatene unntas offentlighet.
Helt klart at andre tilstedeværende på Lifestyle fikk seg en vekker. I garderoben var det en kar som lurte fælt på hva vi var for en gjeng ‘som holdt på å ta livet av oss selv’. Vedkommende syntes tydeligvis det var fascinerende hva en gjeng med snittalder nærmere 60 enn 50 var i stand til!

Fordelen med denne type apparater er at de er skånsomme mot muskulaturen. Til tross for tunge armer i går kveld er det overraskende lite stølhet å kjenne i dag.

De som møtte på treningen var Ola, Hjermann, Sven Narve, Thomas, Mellbye, Engern, Petlund, Presidenten, Stolt, Sørlie, Benestad, Nicke, Sølve og de 3 rookiene Clem, Næss og Holm.

Leave a Reply

Overtoppen