Close

Urban langtur lørdag 18. november

8 Overtoppere møtte ved Heftyebautaen til det som var annonsert som en løpetur i lavlandet grunnet glatte og usikre forhold i marka. De som møtte var: Prietz, Ebbesen, Hjermann, Kloumann, Sørlie, Landmark, Ness og Holm. I marka er gulingenes revir vel kjent, men i de urbane områder gjenstår for klubben å markere seg. Forslag til løypetrase ble lagt fram: Sognsvann – Brekke – Akerselva til Waldemar Thranesgate – St.Hanshaugen – Bislet -Frognerparken – Skøyen – Smestadbekkdraget – Holmendammen – Midtstuen, med innlagt styrketrening på Bymiljøetatens treningsapparater på Kollhytta, St.Hanshaugen og Holmendammen. Det var planen.
Noen jublet og foreslo drikkestasjon/pils på Sagene Lunchbar, mens andre syntes det ble for hardt underlag og for urbant. Skovalg ble diskutert; pigg eller ikke pigg, hard eller myk såle.. Hardt i bakken var det okke som, det viktigste var å holde seg på bena og å unngå uhell på glatta.
Det bar avgårde rundt Midstuen skole, under trikkebroen ved Skådalsbekken og opp Skådalsløypa der Ola guidet oss på sti over Vettaliveien forbi døren inn til Vettakollbassenget, i nydelig sol over Vettakollens sydkant, ut på Ankerveien, forbi Båntjern. Ned mot Sognsvann var det glatt og Christian var uheldig og gikk skikkelig på ryggen, men hevdet at han ikke slo seg. Reddet av Bernt’s drikkebelte! Etterhvert viste det seg dessverre at venstre håndledd begynte å gjøre vondt og hovnet opp, men vi håper det ikke er brudd og at Christian raskt er tilbake og at dette går over. Fullførte turen gjorde han ihvertfall! Forbi Sognsvann var det magisk belysning. Derfra skjente vi inn bak Riksarkivet og rett på Kollhytta og treningsapparatene. Der ble beordret en mann per stasjon, og det ble fritt øvelsesvalg og 30 sekunders innsats per stasjon. Ihvertfall en avveklsling! Videre gikk det på himmelretning retning Brekkekrysset, vi kom litt for langt nord og det gikk litt tid, men fint terreng å løpe i. Vel fremme ved Akerselva krysset vi over Brekkebroa og løp nedover langs elven på østsiden, og her rykket Kloumann! Videre ned i Nydalen, forbi demningen og industriområdet, under Ring 3 og over på vestsiden av elven. Her ble tatt bilde av “Gutta på broen”! Her begynte det å pipe litt blant noen av deltakerne om at det begynte å bli langt og lenge og at det ble for mye asfaltløping. Ikke så lett å gjøre noe med når man står i Nydalen, men foruten Hjernmann og 1. treningslederassistenten var det størst stemning for å legge turen raskeste vei hjem. Det bar derfor derfra direkte via Tåsen, opp Nordbergveien og gjennom kolonihagene til Risbekkveien, opp Gaustadskogen og ut på Melkeveien, Planetveien og Ankerveien til Vettakollen og tilbake til Midtstuen.
Beslutningen var riktig, det ble notert 2:06 timer, 18 km og stive asfaltbein på undertegnede. Vi noterer noe kjeft på 1. treningslederassistenten for ujevnt tempo.2017-11-18_12252720171118_103128

20171118_090526

Leave a Reply

Overtoppen