Close

Birkensimulering alá Ebbesen

Ihvertfall 10 mann hadde fått med seg at treningen var flyttet til Sognsvann. Én til kom oss i møte midt i førstedraget, men siden var han borte. Vi håper Solberg har funnet igjen bikkja si.

Ebbesen hadde i sitt fravær presentert et detaljert opplegg for å trimme gutta til Birkenform, og ved å leve seg inn i reality(trenings)programmet hans ble det nesten en episk opplevelse.

Birkenmotiverte OT’ere på trening 6. mars. Birger og Espen var med i tillegg.

Som vanlig var det ikke lett å slippe til med informasjon om dagens opplegg, og det ble ropt om start – og la oss komme igang!

Javel! Ut fra Tingstadjordet og retning Svartkulp bar det. Ingen oppvarming?! ble det ropt. So much for Ebbesens lyriske fremstilling av kveldens økt (der stod det: De færreste får varmet opp før start – like greit å kjøre i gang!). Undertegnede var først over sletta, la seg i tet, og ankom Svartkulp med klar margin til nestemann. På 2. draget i de første stigningene opp mot Skramstad kjentes pusten fra konkurrentene som kom stadig nærmere, men vel oppe på sletta var det Putin som var nærmest, -skøytende hakk i hæl. Disk! På 3. draget kom det… opp de tøffe bakkene mot kløfta før Skramstadsetra var det rett før maskineriet trutnet i melkesyre… Burde definitivt ha åpnet roligere! Will you ever learn? Gutta, som allerede har lært, hang på som andre birkenkonkurrenter… Vel oppe samlet feltet seg igjen, og på 4. draget var det lett parti langs vannet, før den seige moten opp Dølfjellet. Det kjentes godt nå! Vi gled lett over toppen, passerte både Dambua og Raufjellet uten å knapt merke det, før vi fra Kvarstad la oss midt i feltet, sparte krefter og fulgte gruppen opp til Midtfjellet, der vi slitne ség inn til matstasjonen. Etter å ha summet oss gjenstod nå å karre seg til Sjusjøen, noe som gikk greit. Krefter ble samlet før spurten og stakepartiet under kraftledningen frem til Lortkulp, der Montana virket sterk på slutten. Det kan komme overraskelser neste lørdag! Ned fra Lortkulp/Sjusjøen var det en fryd å leke seg i nysnøen. Tapte nok litt tid på det og havnet bak i feltet og var til slutt nr 5 over mål!

Jeg tror det var både feller og rubb, skøyteski, glatte ski og trå ski i feltet – det meste funket. Følgende krediteres oppmøte: Anders, Harald, Birger, Andreas M, Erik S, Christian, Sverre P, Hans, Jon-Kristian, Frihtjof og Espen.

Bra tur, bra opplegg fra Ebbesen!

Leave a Reply

Overtoppen