Close

Oppdatert: Trening i kveld onsdag 6. mars flyttes til Sognsvann ved bommen

Oppdatert: Som annonsert tidligere går Sørkedalsrennet av stabelen parallelt med treningen i kveld 6. mars, og det blir antakelig parkeringskaos på Skansebakken. Kveldens treningssjef Ebbesen valgte derfor å flytte treningen til bommen ved Sognsvann, fremmøte som vanlig klokken 18:30. Nå viser det seg at Ebbesen har hatt en ekstrem..,

… formutvikling siste uke, og ryktene om dette har tydeligvis spredt seg. Ebbesen ble i går kveld oppringt fra Trondheim og ble på kort varsel spurt om å stille som Klæbo’s makker i et arangement der, muligens en BAMA sprintsatfett? Ikke vet vi. Et klart vanskelig valg, når alternativet er Overtoppens intervalltrening. Men i alle fall; Ebbesen er forhindret fra å lede treningen i kveld, men har sendt inn følgende realityprogram som visstnok skal bringe alle klubbens Birkendeltakere i toppform om halvannen uke! Vi takker Ebbesen for kunstnerisk innslag som står til terningkast 6, og møtes klokken halv syv! Og til Ebbesen sier vi: Lykke til!

Overtoppen trening onsdag 6.mars – ”Lille Birken”
Oppmøte: Bommen ved Sognsvann

Målet er å tenke Birken. Mao skal vi prøve å holde dragene i stipulert rennfart, mao ikke være heeeelt kake etter endt drag.
De som går fort kan gjerne gå lenger pr drag, men skal tilbake til avtalt stopp og startpunkt.


1. drag  – Fra Bommen til demningen ved Svartkulp.
Man er sjelden særlig varm når man går ut fra Tingstadjordet likevel, så vi går likeså godt rett på. Finn en fin rytme uten å stesse. (Ca 4 min).

2. drag – En liten forsmak…
Fra Svartkulp bærer det flatt videre før det begynner å stige (”opp mot Skramstad”…?) . Det starter snilt, så her er det bare å finne en god flyt. Vi stopper på flaten etter første stigning. (ca 6.min)

3. drag – tøffe bakker opp mot ”Skramstad”
Fra flaten går det jevnt oppover, så prøv å beholde kontroll over både teknikk og puls/pust. Draget slutter der det igjen flater ut – der man passerer ”kløften”. (ca 6 min)

4. drag – endelig stakepartiet “før Skramstad”
Fra ”kløften” tar vi et stakedrag. Det går slakt opp til svingen, flatt langs vannet, så en svaaak nedoverbakke før vi avslutter med å stake opp moten som ligger omtrent midt på vannet. Stopp på toppen. (ca 4 min).

5. drag – til ”Midtfjellet”
Vi staker videre slakt nedover til enden av vannet før vi møter de brutale bakkene opp mot ”Midtfjellet”. Her blir det nok fiskeben for de fleste. Tenk på å spare krefter. Så slaker det litt ut og vi går helt til flaggstangen på Ullevålseter. (ca 6 min-)

6. drag – Litt hummer og kanari og lang ”kraftledningene”
Fra flaggstangen tar vi lysløypa retning Frognerseteren. Etter den første moten er det lov å stake. (Når man kommer til ”kraftledningene” har man ikke feste likevel, så det er bare å venne seg til å stake). Vi fortsetter over toppen, ned utforkjøringen, videre bortover flatene og til krysset der lysløype gjør en 90 graders sving til høyre og løypen til Sognsvann går rett frem og inn i mørket.(ca 8 min +)

7. ”drag” – ned fra ”Sjusjøen”
De som ikke har fått nok motbakkeintervaller, kan fritt få lov til å gå videre oppover mot Frognerseteren.
Resten skal bare hygge seg hjem, men får sjansen til å trene utforkjøring ned på vestsiden av Sognsvann. Som ned fra Sjusjøen er det friske utforkjøringer og utfordringen er å kline til.
Vel nede er det et fint stakeparti tilbake til enden av vannet og opp til bommen igjen.

Treningssjef forsøker å stille, men programmet er uansett detaljert og selvforklarende at alle skal kunne klare å pine seg uten å bli pisket i kveld.


Voila!

Leave a Reply

Overtoppen