Close

Langturen lørdag 20.feb – På gjensyn…?

Olympiatoppen har en definisjon av rolig langtur, Overtoppen en annen… I hvert fall en del av medlemmene.

Som en konsekvens blir det alltid en naturlig fraksjonsvirksomhet på langturer, og derfor er tanken bak lørdagens trasévalg at det kan bli muligheter for å treffes også etter det uungåelige splittelsen.

Start fra Øvrestertjern (øvre P-plass på venstre side) kl. 09.00. Samlet flokk langs vannet, i lysløpa til Tryvann og derfor i til krysset før siste kneika opp til Nordmarkskapellet. Vi går mot Lørendalen og tar løypa mot og forbi Bjørnholt. Da regner jeg med at villhestene har fått nok av både lunting og hyggelige passiarer og har stukket i vei.

De som tror på Olympiatoppen (det har selvsagt ingen ting med kapasistet å gjøre…) tar til venstre der løypa møter traséen Kikut – Appelsinhaugen, og følger denne til man møter Holmenkolltraséen. Der tar man til høyre og følger denne helt frem til Smedmyra. Dette er etter min mening en av de flotteste løypene i marka, alltid godt preparert, nesten ingen mennesker og gir rikelige muligheter for både staking, diagonal og dobbeltak med fraspark – alt etter føre og dagsform.

De som følger OT definisjonen av langtur og har forlatt resten på veien mot Bjørnholt, tar til høyre i nevnte kryss, går til Kikut, og tilbake til Holmenkollmarsjtraséen via Østre Fyllingen (gulstiplet). Det blir et par km ekstra. Hvis Olympiagjengen har klart å komme seg forbi møtetpunktet vil det bli et hyggelig gjensyn i løypa. Kommer gjengen før de andre, vil de uansett møte resten når de kommer tilbake samme trasé fra Smedmyra.

Olympiagjengen velger selv om de vil gå helt til Smedmyra, eller ønsker å snu på et dertil egnet sted. På vei tilbake, rett etter å ha krysset veien fra Sørkedalen, tar disse uansett til høyre over Glåmene og bort til «Appelsinhaugløypa» forbi Kobberhaugen og Blankvann og derfra raka vegen tilbake til Tryvann, før siste ettappe i lysløypa opp langs Kleiva tilbake til P-plassen.

OT-beliverne kan tilbake fra Smedmyra velge å følge HK-traséen helt ned og ta over Appelsinhaugen (oransjstiplet) før de kobler seg på veien tilbake. Og dermed møter de kanskje resten av gutta en gang til?

Vel, det var teorien. Men om teori og praksis faktisk stemmer får vi ikke svar på før på lørdag.

Hva tror du?

Leave a Reply

Overtoppen