Close

Oppkuven – 31 aug 2019

10 Overtoppen og 3 damer stilte ved Sørkedalen Skole kl 09:30 med sykkel.   Det var innvilget 30 min utsatt oppmøte for å tilrettelegge for sykling inn i dalen, og de spreke valgte dette alterantivet ( uten å nevne navn…).

Sørkedalen stilte med overskyet vær, men tørre veier.  Vi syklet opp Nye Heggelivei til Stuevann (35 min) hvor syklene ble parkert. Så fulgte vi blåmerking til Oppkuven og med Thomas i tet, som borget for jevn og klok fart.  Etter 45 min kunne vi skue ut fra tårnet på Oppkuven, men tåken begrenset utsikten til Sandungen mot øst, og Gyrihaugen mot Vest.  Synet av Gaustatoppen får vi spare til neste gang!

Så fulgte vi blåmerking mot øst – ned til Kuveliveien og fulgte den sydover forbi Smeddalen og så ut i det fri.  Peders tanke om å vise litt villmark ( eller litt vel rask navigering..) gav absolutt følelse av Oppkuvens topografi og trange bekkeløp.  Dog, vi kom oss ned på Stuevannsveien og fant igjen våre sykler. 2 timer løping i bra tempo inkludert litt trening på myr.

Så trillet vi tilbake til Sørkedalen og fikk servert boller og kaffe på Landhandelen.

Peder

Leave a Reply

Overtoppen