Close

Stort oppmøte på årets første onsdagstrening

Høy stemning på parkeringsplassen på Skansebakken da Ola ‘Nissefar’ Ebbesen på årets andre dag hadde med smågodt til gutta. Ny fleecelue med OT emblem i panna fenget stort!
Planen var stakedrag på Pipenhusveien – annonsert med 2 min oppvarmingsdrag deretter 4 stk á 5 minutter. Til tross for sterke ytringer om å heller gå Gråseterveien, som av Skiforeningen var annonsert nypreppet og Pipenhusveien ikke, så stod vi ved planen. Treningsleder hadde fanget opp meldinger om grus på Gråseter tidligere i uken, og treningsleder gikk i romjulen et par flotte turer opp Pipenhus og regnet med at den stod seg godt etter mildværet. Og fordi det allerede var annonsert Pipenhusveien på web/face slik at eventuelle etternølere ville ha en sjangse til å plukke oss opp.
Om det var 10 blå eller at gutta hadde samlet overskudd vites ikke, men de obligatoriske 5 min ihht “code of conduct” var ikke gått da noen rev seg løs og la i vei, og ingen ville bli etterlatt på P-plass så toget gikk. Friskt opp over jordet og gjennom skogen som nå er hogget, og opp til veien der Ole lokomotiv ble stanset og en kort briefing om dagens opplegg gitt. Deretter opp de første bakkene i noe som kanskje ble i overkant varmt, før ny oppsamling og klar-gå for oppvarmingsdraget. Det stanset ved demningen på Midtre Lysedam. Mye bøss i sporene gjorde at det var enklere mellom, men fortsatt var det dårlig glid – omtrent som 3-er eller 4-hjul var følelsen. Knut forsvant på alle drag og unnskyldte seg med at han hadde vondt i ryggen og måtte skøyte litt – Andreas fulgte rett bak. Eivind forsvant helt bak – av uante årsaker. Det har nok blitt litt mye Pina-Colada og billig øl på Sri Lanka i julen. Kjenner vi ham rett lar det seg reparere. Noen insisterte på at det var kjørt løyper på Pipenhus retning nedover, og det ble annonsert sving til høyre i krysset. Men etter 30 meter ble det klinkende klart at dette var bare tull, og toget snudde 180° tilbake retning Speakers Corner.
Det ble ytret at pausene ble for korte og at det for de bakerste ikke ble pause i det hele tatt. Treningsleders tidligere omtalte nye app tillater ikke modifikasjoner underveis når opplegget først er programmert. Da var det kun å oppfordre fremre del av feltet til å trekke tilbake etter endt drag som kunne kompensere – det var heller ikke lett. Derfor ble det litt trekkspill og ujevn gange for de bakerste.
Siste drag ble avsluttet ved Hornet-krysset, dvs broovergangen til Gopletjernsbakkene. Noen ønsket da å gå rolig over Speakers Corner og tilbake Gråseterveien, noe de fleste ble med på. Forholdene ble bare bedre og bedre, og det var alldeles nydelig på toppen og øvre del av Gråseter – nedre også for den saks skyld, men litt hardere underlag ned de siste bakkene.
Utrolig hva løypekjører Per Gulbrandsen får til! Æres den som æres bør! Begrepet ‘å lage gull av gråstein’ må være riktig beskrivelse.
Følgene 19 mann ble observert og er kreditert oppmøte på årets første trening:
Johnny (hyggelig gjensyn fra nord), Iversen, Arno, Kaarby, Ebbesen, Nicke, Stolten, Andreas E, Ness, Kumle, Benny, Ole, Sverdrup, Braaten, Hjermann, Mellbye, Knut, Eivind og Espen.

Leave a Reply

Overtoppen