Close

Tjømerapport 2020

Det var et kanonvær helgen Birger og Bjørn åpnet dørene for 14 karer på Tjøme. De tidligst ankomne ved Anders, Knut, Espen og verten Bjørn rakk å komme seg ut på en rulleskitur på solvarm og myk asfalt fredag ettermiddag. Tilbake i leiren stod Ola klar til å hive seg i kajakken, og Knut og Espen rakk akkurat avreisen og fikk en økt#2 på kort tid. Med rimelig bra trøkk i kastene bar det utpå i hver sin surfski. Da gutta var som lengst fra land ble det for komplisert for Espen, som dermed fikk et kvarters svømmetur før han til slutt fikk entret skien igjen. Lærdom: Legg ikke utpå i røffe forhold og langt fra land uten gode kompiser!

Intet å si på båtparken

Etterhvert ble det fylt opp, og gutta fordelte seg i respektive hytter før felles middag ble servert hos Birger. Nydelig spagetti med ditto tilbehør, høy stemning som kuliminerte med store doser Gammel Dansk for enkelte.

Lørdag morgen ble troppene delt i to: Den tradisjonelle løpeturen fikk konkurranse fra en gjeng sykkelmosjonister. Anders kom strålende tilbake og mente det var den letteste Overtoppen-treningen han noen sinne hadde vært på. Birger, med kun én pedal, hang med hele veien! Løpeturen ble et sedvanlig blodslit med stokkstive ben mot slutten.

Tjømes største Grantre? Fra lørdagens løpetur forbi Krokbakken (som går mellom Haug og Hulebakk)

Anders skal ha kred: Fra sykkeløkt direkte til konfirmasjon, for deretter å returnere til middagen utpå kvelden. Det kalles oppofrelse!

Vi andre koste oss på terrassen med pizzabaking i Bjørns nye ovn og diverse nye styrkeøvelser i hammock’en. Tydelig at det er forskjell på geometri og anatomi, teori og praksis hva gjelder akrobatikk!

Med 5,5 kg entrecôte i ovnen på slow-cooking gjennom dagen ble det et realt festmåltid hos Bjørn lørdag kveld, og de som hadde lagt seg før midnatt ble forsøkt pisket tilbake. Høy stemning!

Søndagen var det duket for den tradisjonelle rulleskituren til Verdens Ende. Med 11 mann i feltet ble det gått disiplinert og disponert ut til vippefyret, og Drøbaksekspressen fikk stadig vist seg frem. På tilbaketuren ble det skrudd opp et hakk, og de sprekeste nøyde seg ikke med korteste tur hjem: A-laget, bestående av Jernmann/Oksen/Engern og X-Faktor Prietz la inn et sidesprang til Hvasser og helt ut til Sandøysund. Sterke karer! B-laget tok raskeste vei tilbake, men det ble uansett logget 30 km på B-laget. A-laget logget ‘en full maraton’.

Det tradisjonelle bildet ved vippefyret på Verdens Ende

Styret takker Bjørn og Birger for gjestfrihet og raushet ved å invitere gjengen til sine flotte landsted!

3 poeng (oppmøte fredag) krediteres Anders, Espen, Thomas, Knut, Birger, Bjørn, Sverre, Harald, Stig, OP, Ola og Scheel.

2 poeng deles ut til de som ankom lørdag: Andreas E og Helge.

Leave a Reply

Overtoppen