YNWA – Kobberhaugtoppen

Børstad hadde påtatt seg treningslederansvaret denne regntunge lørdagen da treningsleder meldte forfall og den planlagte toppturen i Maridalsalpene derfor utgikk. Men treningsleders planer ble endret i siste liten, og med ankomst klokken 9:08 på en øde parkeringsplass ved Vedskjulet rådet uvissheten; Lysløypa mot Ullevålseter eller veien mot Heggehullet?

Veien mot Heggehullet ble valgt. Ingen gulinger å se tross frisk åpningsfart, men etter å ha fått øyekontakt i bakkene opp fra Heggehullet og perset på Stravastrekket Heggehullet – krysset før Skjennungsvann med 1:07, var luken tettet. Passe sure bein, men godt å ikke måtte løpe alene!

Turen videre ble sosial og foregikk i vante omgivelser på stien forbi Lortkulp, Kjøkkenveien og Blankvannsbråten, trillestien til Kobberhaughytta og opp stien til Kobberhaugtoppen, der obligatorisk lagbilde ble tatt. Ørtynt lag med sludd på toppen, og mot vest kunne skimtes Oppkuven i et enda hvitere slør. Det er von i hangande snøre! Snart kommer vinteren, som Jokke synger i en litt annen kontekst.

På Kobberhaugtoppen 526 moh

Glatte stier, og flere var nedpå. Viktig at gutta har skikkelig fottøy og er skodd med knotter og gode såler utover nå! Vi ønsker ingen skader.

Hjemtur over Blankvannsbråten og opp Slakterkleiva dit generasjonen før oss gikk inn på sine kombiski og kjørte renn, noe Thomas fikk festet på lerret (selv om det ser ut som vi er på sopptur):

https://www.facebook.com/thomas.c.holter/videos/10157380092340042/

Tempo ble ubønnhørlig skrudd opp da vi kom på grusveien, og Andreas ble leken og løp i ring rundt – ihvertfall treningsleder. Det ble løpt blåsti fra Tryvann, rundt vannet og opp mot Schrøderbakken. Her oppfattet undertegnede skryt om biologisk alder hos en av gutta, målt til 38! Der og da kjente jeg på følelsen av å nærme meg Midtfjellet i en alder av 70… det ble tung opp bakkene før det flatet ut og gikk mindre tungt (ikke lett).

Tilbake på parkeringsplassen var det logegt 17.7 km og 2:05 “aktiv” løpstid.

Følgende krediteres for oppmøtet:
Sørlie, Thomas, Knut, Petlund, Ole, Landmark, Birger, Andreas E, Børstad, Tofte, Helland og Holm

Med på turen hadde vi også kjente og kjære hangarounds, blant dem Thorvald, Paal, Einar, Tore og et par til

Leave a Reply